Shadow

Rezervările germane pentru iarnă depășesc sezonul 2018/19

Piața germană de outbound dă dovadă de un mare dinamism înaintea extrasezonului de toamna/iarnă care a început, cu un nivel de rezervări mai mare decât cel atins în aceeași perioadă a anului 2018/2019, înainte de pandemie. Acest lucru este indicat de cele mai recente cifre furnizate de Travel Data & Analytics (TDA), care susțin evaluările venite din partea asociației agențiilor de turism DRV.

Datele TDA au relevat două lucruri: toate lunile sezonului de iarnă dintre noiembrie 2023 și aprilie 2024 sunt peste vânzările din iarna 2018/19 și cea mai puternică cerere de până acum este concentrată în luna martie a anului viitor. Aceasta este luna sărbătorilor de Paște în majoritatea landurilor germane, a precizat fvw.

Germanii călătoresc mai mult decât înainte de pandemie
Turiști germani în Aeroportul din Düsseldorf. Sursă: Hosteltur.

Pe lângă destinațiile clasice precum Insulele Canare și Egiptul, vacanțele pe distanțe lungi și croazierele sunt deosebit de căutate iarna, potrivit evaluărilor TDA asupra agențiilor de turism și a porturilor de turism. Volumul de vânzări pentru iarna 2018/19 au fost depășit cu 6% la sfârșitul lunii august; această tendință a continuat pe parcursul lunii septembrie, potrivit analizelor preliminare ale DRV.

Creșteri generalizate

TDA a stabilit că principalele destinații în funcție de venituri sunt Insulele Canare, Egipt, Maldive, Thailanda, Turcia, Republica Dominicană, Emiratele Arabe Unite (EAU), Mexic, Mauritius și Madeira. Pe rutele pe distanțe medii, Turcia, Egiptul și Tunisia au performanțe deosebit de bune, în timp ce pe rutele pe distanțe lungi, creșteri puternice ale vânzărilor sunt observate în Maldive și Thailanda.

Mai multe informații despre piața germană

Paradoxul pieței emitente germane: vânzări record cu -17% din clienți

Încetinirea vânzărilor în Germania: schimbare de tendință?

În ceea ce privește croazierele, acestea depășesc performanța generală a pieței, cu o creștere de 7%, în linie cu restul segmentelor. Și, în general, DRV este optimistă cu privire la iarna care urmează, după un sezon estival cu vânzări mai mari decât în 2019. „La fel ca vara trecută, rezervările timpurii pentru iarnă au revenit”, a declarat președintele agențiilor de turism germane, Norbert Fiebig.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.