Shadow

Restricțiile de zbor din Amsterdam sunt legale. KLM pierde

Guvernul olandez poate reduce numărul de zboruri de pe aeroportul Amsterdam Schiphol, potrivit deciziei Curții de Apel din Amsterdam, care a acceptat contestația hotărârii în favoarea procesului intentat de transportatorul aerian olandez KLM, la care s-au alăturat Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) și un grup de operatori. 

Un grup de companii, conduse de KLM și la care s-a alăturat IATA, au dat în judecată planul guvernului de a reduce numărul de zboruri anuale de la 500.000 la 460.000. Potrivit reclamanților, guvernul a decis să reducă numărul de operațiuni de zbor la Schiphol pe an, dar nu există o baza legală pentru această reducere, care încalcă tratatele internaționale și reglementările europene.

Într-un comunicat, KLM s-a declarat dezamăgită de verdict și se gândește acum cum să procedeze. În aprilie, o instanță administrativă a fost inițial de acord cu compania aeriană și a declarat ordinul guvernamental invalid. 

Las restricciones de vuelo en Amsterdam son legales. KLM derrotada

Guvernul a anunțat noua limită in februarie pentru a reduce poluarea fonică și pentru a răspunde altor preocupări legate de mediu. În anul următor, ar trebui să aplice limita superioară de 440.000 de zboruri.

KLM și patru companii aeriene au intentat un proces împotriva limitării numărului de zboruri. Companiile aeriene erau convinse că ar putea reduce zgomotul și emisiile CO2 chiar dacă numărul de zboruri ar rămâne aceleași.

În ceea ce privește echilibrul de interese, instanța a declarat că acordă o importanță considerabilă intereselor rezidenților. Preocupările companiilor aeriene cu privire la daunele greve, precum și aeroportului și ale pasagerilor nu puteau să prevaleze asupra acestora.

Mai multe despre subiect:

Un tribunal anulează ordinul Țărilor de Jos de reducere a zborurilor în Amsterdam

Cinci companii aeriene se revoltă împotriva reducerii zborurilor în Amsterdam

KLM atacă măsura oficială de limitare a zborurilor în Amsterdam

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.