Shadow

Cinci companii aeriene se revoltă împotriva reducerii zborurilor în Amsterdam

Companiile aeriene KLM, Delta Air LinesCorendonEasyJet și TUI au anunțat că vor acționa în instanță guvernul Țărilor de Jos în legătură cu ceea ce consideră a fi „o decizie unilaterală” de a reduce „drastic” și „fără a căuta alternative” numărul de zboruri de pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam

Cele cinci companii aeriene au explicat într-un comunicat că vor „iniția proceduri sumare împotriva guvernului olandez pentru a se asigura că Țările de Jos rămân conectate cu restul lumii prin Schiphol”.

Aceștia au acuzat guvernul că a luat „o decizie unilaterală” de a reduce frecvența zborurilor din Amsterdam „fără a căuta alternative”.

„Companiile aeriene sunt convinse că pot reduce zgomotul și emisiile de CO2 prin menținerea rețelei de destinație pentru milioane de pasageri și tonele de marfă pe care le transportă către și de la Schiphol în fiecare an”, au precizat într-un comunicat.

Acestea consideră „de neînțeles decizia unilterală și bruscă” a guvernului olandez de a reduce de la un maxim de 500.000 de zboruri pe an la 440.000 în 2024 și consideră că astfel de măsuri sunt „restricții operaționale” care urmează să fie puse în aplicare „fără a cerceta soluții alternative viabile” pentru a reduce zgomotul.

Aeroportul din Amsterdam Schiphol.

În plus, ei subliniază că acest aerodrom are „o contribuție importantă” la economia olandeză, deoarece pe lângă banii obținuți din milioanele de pasageri care trec prin el în fiecare an, „generează, direct și indirect, peste 100.000 de locuri de muncă” și reprezintă o atracție pentru companiile străine care doresc să se instaleze în Țările de Jos.

Companiile aeriene nu au precizat când intenționează să inițieze o procedură sumară împotriva guvernului lui Mark Rutte, însă Ministerul olandez al Infrastructurii a declarat într-un răspuns scurt, că nu va face niciun comentariu, întrucât există o posibilă procedură legală în curs.

„Dar vrem să menținem modul de lucru prin care pistele de la Schiphol sunt folosite în așa fel încât să provoace cât mai puține probleme”, avertizări ministerul.

Mai multe informații în articolul: KLM atacă măsura oficială de limitare a zborurilor în Amsterdam.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.