Shadow

Costa Cruises a împlinit 75 de ani: 10 etape importante din istoria sa

La 31 martie 1948, nava Anna C a pornit din Genova cu destinația Buenos Aires, cu 768 de oaspeți. Costa Cruises a început astfel o istorie de succes în afaceri, în care a văzut angajamentul său față de tehnologie și de sustenabilitate au câștigat teren în management. Scopul este de a oferi servicii bune clienților și a spori eficienta flotei sale, care în prezent este formată din 11 nave. 

În ultimii ani, compania italiană de croaziere cu sediul în Genova și-a asumat un angajament puternic față de sustenabilitate. În 2019, a prezentat Costa Smeralda, prima sa navă alimetată cu gaz natural lichefiat (GNL), în prezent cel mai curat combustibil fosil disponibil. Un angajament care a fost întărit odată cu inaugurarea, în decembrie 2021, a Costa Toscana, noua navă amiral a companiei.

Însuși președintele global al Costa Cruises, Mario Zanetti, a vorbit despre acest angajament în timpul festivității de aniversare a companiei de la Madrid: „Acești 75 de ani ne oferă cunoștințele și puterea de a continua să definim viitorul, inovând în domeniul experiențelor memoriabile și al sustenabilității, experimentând neîncetat cu tot mai multe inițiative menite să realizeze operațiuni din ce în ce mai sustenabile și făcând astfel posibilă ambiția noastră de a avea zero emisii până în 2050„.

Costa Cruises a împlinit 75 de ani: 10 etape importante din istoria sa
Rafael Fernánde, directorul de Marketing și Comunicare, conversând cu președintele global al Costa Cruises Mario Zanetti, în timpul evenimentului care a avut loc la Madrid. Sursă: Costa Cruises.

Directorul general pentru Spania, Franța și Portugalia, Luigi Stefanelli (care tocmai a preluat mai multe responsabilități), a declarat că „vom continua încă mulți ani să lucrăm împreună pentru cea mai bună, mai memorabilă și mai durabilă experiență de vacanță posibilă„.

În discursul său, acesta a subliniat, de asemenea, unele dintre etapele importante ale Costa Cruises. A fost prima linie de croazieră la următoarele evenimente:

– Traversarea Atlanticului după cel de-al doilea Război Mondial

– Oferirea de aer condiționat pasagerilor săi

– Lansarea Fly & Cruise (Caraibe)

– Lansarea unui program în jurul lumii

– Oferirea de croaziere mediteraneene pe timpul iernii

– Prima navă europeană cu balcoane

– Oferirea de croaziere în Emiratele Arabe Unite și China în 2006

– Primul din Europa care a obținut peste un milion de rezervări într-un an, în 2007

– Publicarea proactivă a unui raport de sustenabilitate (din 2005)

– Primul din industrie care a lansat o navă alimentată cu gaz natural lichefiat

Costa Cruises a împlinit 75 de ani: 10 etape importante din istoria sa
Directorul general pentru Spania, Franța și Portugal, Luigi Stefanelli, în cadrul festivității de aniversare al companiei. Sursă: Costa Cruises.
Costa Cruises a împlinit 75 de ani: 10 etape importante din istoria sa
Fotografie de la evenimentul care a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare a Costa Cruises, care a reunit la Hotel VP Madrid Plaza din Spania mai mulți reprezentanți din sectorul turistic. Sursă: Costa Cruises.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.