Shadow

Pasagerii de croazieră vor ajunge la 36 de milioane în 2024

Numărul pasagerilor de croazieră va crește din nou în 2024. Deși nu se cunosc cifrele definitive pentru 2023, CLIA estimează că volumul clienților acestui tip de turism se ridică la 31,5 milioane la nivel mondial, în timp ce la Fitur 2024 s-a dezvăluit ca prognoză este că anul acesta să ajungă la 36 milioane de pasageri de croazieră la nivel global. O adevărată provocare pentru o industrie care își confirmă acum redresarea.

Previziunile, dacă se vor îndeplini, reflectă o creștere clară a unuia dintre segmentele turistice cele mai afectate în ultimii ani de restricțiile sanitare datorate pandemiei de COVID-19, care a început din croazierele din Asia în primul trimestru al anului 2020, s-a răspândit în întreaga lume și a continuat până la prima jumătate a anului 2022, iar apoi a scăzut pentru a ajunge la ceea ce la momentul respectiv a fost numit „noua normalitate”.

Pasagerii de croazieră vor ajunge la 36 de milioane în 2024, potrivit CLIA
Numărul pasagerilor de croaziere crește de sfârșitul pandemiei. Sursă: Hosteltur.

Și, deși toate acestea rămân în domeniul trecutului, este suficient să aruncăm o privire asupra datelor compilate de Statista pentru a vedea că, înainte de pandemie, se atinsese deja cifră, acum idealizată, de 30 de milioane de pasageri de croazieră, pentru ca apoi să sufere un declin enorm (5,8 milioane în 2010 și 4,8 milioane în 2021) și să înceapă o redresare în 2022, cu un bilanț nesatisfăcător, dar plin de speranță, la sfârșitul acelui an, de 20,4 milioane de pasageri.

De atunci, și în absența unor date definitive, navele de croazieră și-au îmbunătățit cifrele, mai mult în ceea ce privește volumul de pasageri transportați decât numărul de nave închiriate. 

Pasagerii de croazieră vor ajunge la 36 de milioane în 2024
Sursă: Statista.

Pe regiuni, și urmând datele publicate de Statista, care nu includ datele pentru 2023, principala regiune de destinație a croazierelor a fost Caraibe, cu aproximativ 9 milioane de pasageri de croazieră în 2022. Acest număr este de patru ori mai mare decât numărul de călători înregistrat pentru Mediterana Centrală și de Vest, care s-a clasat pe locul al doilea.

Mai multe informații despre croaziere:

Cât costă un bilet pentru cea mai mare croazieră din lume?

Cât de mult s-a schimbat pasagerul croazierelor de lux?

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani și peste 500 de milioane de euro

Continuând cu principalele zone alese de pasagerii de croazieră, a treia cea mai populară destinație pentru acest tip de turiști a fost Europa de Nord, care a fost de aproximativ 1,5 milioane de pasageri de croazieră în același an. La rândul său, a atins un nou record în ceea ce privește mișcările de pasageri de croazieră în 2023, potrivit datelor Porturilor de Stat.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.