Shadow

Cele mai originale 10 experiențe pentru pasagerii de aeroport din 2023

Trecerea prin aeroport este poate cea mai enervantă și stresantă faza a călătoriei cu avionul. Din acest motiv, în ultimii ani, administratorii aeroporturilor și companiilor aeriene au investit în îmbunătățirea facilităților lor, în tehnologii care să permită o mai mare eficientă a proceselor și în zonele de agrement și de odihnă, care contribuie la oferirea unei experiențe de utilizarea mai satisfăcătoare și de calitate pentru pasageri, ceea ce va duce la o reputație mai bună și la un trafic mai mare și, prin urmare, la o creștere a veniturilor. 

Portalul specializat International Airport Review a realizat o listă cu 10 dintre cele mai originale inițiative de experiență pentru pasageri implementate în acest an în aeroporturile din întreaga lume, care demonstrează inovație, valori centrate pe client și „wow factor”. Lista este prezentată fără o anumită ordine.

Vara dansului în Spania

Vara trecută, aeroporturile spaniole din rețeaua Aena au avut parte de scene de dans uluitoare cu ocazia campaniei  Feel the Rhythm. Aeroportul Barcelona-El Prat s-a umplut brusc de ritmuri funky, iar dansatori talentați au ieșit pe ringul de dans, dansând breakdance și făcând figuri inimaginabile. Pasagerii entuziasmați s-au grăbit să formeze o mulțime în jurul dansatorilor, înregistrând experiența cu telefoanele lor mobile, alăturându-se dansului.

Portalul evidențiază atmosfera incredibilă creată pentru călătorii care și-au început vacanța de vară în cel mai distractiv mod cu muzică la maxim. Cine ar fi crezut ca un aeroport poate crea un ring de dans?

Muzică live în Canada

Pentru a-și încuraja utilizatorii, Aeroportul Internațional Edmonton din Alberta, Canada, a primit un program popular de muzică live cu un nou și îmbunătățit simț al comunității. Programul de muzică live de la YEG își propune să ajute muzicienii emergenți, oferindu-le un loc în care să își prezinte muzică la aeroport și prin intermediul canalelor de socializare ale instalației.

Frânghii înalte în Germania

În timpul vacanței de vară din 2023, pasionații de alpinism au avut ocazia să-și testeze limitele personale la înălțimi amețitoare în centrul aeroportului din München, la prețuri foarte accesibile.

Cele mai originale 10 experiențe pentru pasagerii de aeroport
Provocarea înălțimilor amețitoare în centrul Aeroportului München (Sursă: Aeroportul München)

Atât cățătorii experimentați, cât și cei începători au avut posibilitatea de a încerca noi provocări pe un traseu de alpinism special amenajat la aeroport, cu instructori experimentați la îndemnă pentru a oferi instrucțiuni și echipamentul de siguranță necesar pentru a utiliza diferitele stații de cățărare, care au o înălțime de 15 metri și o lățime de 23 metri.

Excursii gratuite în Bahrain

Pasagerii în tranzit care călătoresc prin Aeroportul Internațional Bahrain pot acum să experimenteze cultura și patrimoniul bogat al regatului în timp ce își așteaptă zborurile de legătură. Gulf Air, Compania aeroportuară din Bahrain și Autoritatea pentru Turism și Expoziții din Bahrain au anunțat în luna iulie a acestui an ca pasagerii cu escale de cinci până la 24 de ore pot beneficia de un tur gratuit al orașului, bucurându-se de locurile istorice și emblematice din Bahrain.

Metaverse în Singapore

Changi Airport Group a introdus metaversul Roblox ChangiVerse în luna aprilie a acestui an. Această lume virtuală inovatoare a adus utilizatorii din întreg aeroportul Changi să exploreze și să interacționeze cu spațiul, oferind-le celor care nu au vizitat instalația posibilitatea de a face acest lucru. Aeroportul a fost primul din lume care a creat o lume virtuală în Roblox, un joc extrem de popular care atrage un angajament lunar de 200 de milioane de utilizatori. Dezvoltată în colaborare cu Accenture, această extindere a experienței Changi completează domeniul fizic, adăugând o notă distractivă unor repere precum Jewel Changi Airport, turnul de control distinctiv, atracția Jurassic Mile, o expoziție de dinozauri in aer liber și un hangar de aeronave.

Jucătorii au participat, de asemenea, la mini-jocuri care imitau experiența de la aeroport, cum ar fi check-in și recuperarea bagajelor. Principalul joc al ChangiVerse este jocul de curse Changi Kart, în cadrul căruia cel mai bun concurent din fiecare lună poate câștiga bilete de avion.

Recunoașterea facială în Germania

În iunie 2023, Aeroportul Willy Brandt din Berlin Branderburg a lansat BER Traveler, un serviciu de recunoaștere facială biometrică pentru anumite companii aeriene, începând cu cele din grupul Lufthansa – Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines și membrii HON Circle și senatorii Eurowings. Anterior aceștia trebuiau să prezinte cartea de îmbarcare pentru a avea acces la banda prioritară de la punctul de securitate, dar acest lucru nu mai este necesar. Singura cerință este o înregistrare unică a datelor lor biometrice în aplicația FastID a furnizorului de servicii. Pasagerii primesc o invitație prin e-mail de la compania aeriană. Utilizarea este complet voluntară.

Cele mai originale 10 experiențe pentru pasagerii de aeroport
Aeroportul Brandenburg din Berlin a introdus BER Traveler, un serviciu digital de control biometric al accesului care înlocuiește cartea de îmbarcare (Sursă: Aeroportul Brandenburg din Berlin).

Datele personale și biometrice sunt stocate în aplicația pasagerul decide înainte de fiecare zbor dacă dorește să le folosească. Abia atunci datele sunt transmise în formă criptată către FastID pentru comparație. După zbor, datele sunt șterse de la furnizor și rămân doar în aplicația pasagerului, care le poate șterge complet în orice moment.

Primul magazin de sine stător din Hong Kong

În mai 2023, Aeroportul Internațional din Hong Kong a deschis un magazin de proximitate independent, travelwell, care oferă cumpărături instant la pachet. Pasagerii pot alege dintr-o varietate de produse și trebuie doar să își înregistreze cardul de credit la intrare înainte de a răsfoi magazinul monitorizat. Cu ajutorul  tehnologiei de detectare IoT, magazinul urmărește mișcările și obiceiurile de cumpărături ale clienților, detectând automat articolele pe care le aleg și eliminând necesitatea de a sta la coadă pentru a plăti.

Cele mai originale 10 experiențe pentru pasagerii de aeroport
Lagardère Travel Retail a deschis primul său magazin Travelwell de sine stătător pe aeroportul din Hong Kong (Sursă: Lagardère Travel Retail).

Când sunt gata să plece, senzorul va detecta articolele pe care le-a cumpărat, iar cardul de credit va fi încărcat automat, fără ca pasagerul să fie nevoit să facă nimic, cu excepția cazului în care dorește să tipărească o chitanță la poarta de plecare.

Primul magazin second hand din Finlanda

Finavia, operatorul aeroportului din Helsinki, a încheiat un parteneriat cu întreprinderea familială finlandeză Relove pentru a înființa un concept unic și modern de magazin second hand în incinta sa.

Cele mai originale 10 experiențe pentru pasagerii de aeroport
Helsinki deschide primul magazin second-hand dintr-un aeroport (Sursă: © vihdinuutiset. fi).

Este primul de acest fel la nivel mondial și va combina cultura reciclării cu o cafea populară pentru a promova angajamentul aeroportului față de sustenabilitatea.

Frumusețe outlet în Australia

Aeroportul Perth a deschis un salon de frumusețe, Ayre Hair, în Terminalul 4, oferind călătorilor o soluție rapidă de înfrumusețare, ca parte a unei inițiative mai ample de diversificare și îmbunătățire a experienței pasagerilor. Stabilimentul dispune de un mediu online de servicii care variază în timp de la 10 la 45 de minute, permițând clienților să decidă asupra sesiunii pe care o doresc. În Terminalul 3 există posibilitatea de a beneficia de servicii de masaj și wellness înainte sau după zbor de cursă lungă.

Test pentru copii cu nevoi speciale din SUA

În aprilie 2023, Aeroportul Internațional Miami (MIA) a găzduit primul tur de pregătire și instruire aeroportuară pentru peste 40 de copii cu nevoi speciale, permițându-le acestora să experimenteze aeroportul de la început până la sfârșit într-un mediu sigur și controlat. Copiii, însoțiți de profesorii sau tutorii lor, au exersat intrarea în aeroport, obținerea cărților de îmbarcare, trecerea prin punctul de securitate și îmbarcare, trecerea prin punctul de securitate și îmbarcarea într-un avion American Airlines. Programul a servit, de asemenea, drept ucenicie pentru lucrătorii companiilor aeriene și ai Administrației pentru Securitatea Transporturilor de la MIA.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.