Shadow

Cât costă un bilet pentru cea mai mare croazieră din lume?

Vă puteți imagina navigând pe mare pe o navă cu o lungime de peste 360 de metri, o lățime de 62 metri și o înălțime de 72 metri, care poate găzdui până la 7.000 de pasageri și 2.000 de membri ai echipajului, care are 18 punți, 24 de lifturi, 2.579 de cabine, 20 de restaurante, 23 de baruri, 19 piscine, un parc acvatic, un teatru pentru 1.380 de spectatori, un cazinou, un patinoar, o tiroliană, un simulator de surf, un teren de golf și chiar propriul său Central Park? Ei bine, o astfel de navă există și se numește Symphony of the Seas, cel mai mare și mai luxos vas de croazieră din lume. 

Symphony of the Seas este a patra și ultima navă din clasa Oasis a Royal Caribbean, care deține recordul pentru cele mai mari nave de croazieră din lume. A fost construită pe șantierul naval Saint-Nazaire din Franța și a fost inaugurată în aprilie 2018. De atunci, navighează pe diferite rute din Marea Mediterană și din Caraibe, oferind oaspeților săi o experiență unică și de neuitat.

Așa este cea mai mare și scumpă croazieră din lume
Croaziera Symphony of the Seas, a Royal Caribbean.

Dar cât costă să te bucuri de această croazieră de vis?

Ei bine, depinde de mai mulți factori, cum ar fi sezonul, itinerariul, durata, tipul de cabină și nivelul de servicii. Potrivit site-ului oficial al Royal Caribbean, prețul minim de persoană pentru o croazieră de 7 nopți în Caraibe de Est în noiembrie 2023 este de 1.099 de dolari, aproximativ 980 de euro la cursul de schimb actual. Acestea fiind spuse, este vorba despre o cabină interioară, fără fereastră sau balcon și cu o ocupare de patru persoane. Dacă doriți ceva mai spațios și cu vedere la mare, va trebui să cheltuiți mai mult.

Cabinele cu balcon încep de la 1.399 USD de persoană, iar cabinele cu verandă încep de la 1.699 USD.

Așa este cea mai mare și scumpă croazieră din lume
Central Park al croazierei Symphony of the Seas, a Royal Caribbean. Sursă: Royal Caribbean.

Dar dacă ceea ce căutați este luxul și exclusivitatea maximă la bordul unei nave de croazieră, atunci când va trebui să optați pentru unul din apartamentele de pe Symphony of the Seas, care pot fi considerate adevărate apartamente de lux, cu tot felul de confort și servicii disponibile pentru pasagerii care dispun de suficiente mijloace financiare pentru a le închiria.

Prețul celui mai bun suite al Symphony of the Seas

Cel mai impresionant dintre acestea este Ultimate Family Suite, un suite cu doua etaje, de 125 de metri pătrați, care poate găzdui opt persoane și dispune de un tobogan, o sală de jocuri, o cadă cu hidromasaj, un cinematograf privat și un balcon de 20 de metri pătrați cu o masă de ping-pong.

Prețul acestui suite este de 50.000 de dolari pe noapte, aproximativ 44.500 de euro, ceea ce îl face cel mai scump apartament din lume. 

Așa este cea mai mare și scumpă croazieră din lume
Symphony of the Seas în plină navigare. Sursă: Royal Caribbean

Dar nu doar cazarea influențează prețul croazierei, ci și nivelul de servicii pe care îl alegeți. Royal Caribbean oferă patru niveluri de servicii: Interior, Ocean View, Balcony și Suite. Fiecare include beneficii diferite, cum ar fi acces la zone exclusive, room service, wifi nelimitat, băuturi, bacșișuri, excursii și transferuri.

Cel mai înalt nivel, Suite, include toate cele de mai sus, plus un majordom personal, un concierge, un centru spa privat și cina la un restaurant de lux. 

Așadar, după cum vedeți, prețul unui bilet la cel mai mare vas de croazieră din lume poate varia foarte mult în funcție de ceea ce vă doriți și vă puteți permite. Dar ceea ce este clar este că aceasta este o experiență unică și memorabilă pe care doar câțiva privilegiați și-o pot permite.

Mai multe informații despre croaziere:

Un palat pe mare sau cât de departe poate ajunge luxul în croaziere

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani si peste 500 de milioane de euro

Cât de mult s-a schimbat pasagerul croazierelor de lux?

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.