Shadow

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani și peste 500 de milioane de euro

O navă de croazieră de lux este construită ca oricare altă, chiar dacă totul este de o calitate superioară și, prin urmare, mai scumpă. Explora I a costat doi ani de muncă asiduă și peste 500 de milioane de euro, care vor fi 2,5 miliarde de euro atunci când seria de patru nave va fi finalizată, iar evenimentul maritim tradițional al predării-primire a avut deja loc. Așa că acum începe farmecul ei, care o va defini și mai mult ca fiind o navă excepțională pentru turismul de lux

Livrarea noii croaziere de lux a Explora Journeys, brandul de lyfestile al MSC Group, a avut loc la data de 20 iulie, la șantierul Fincantieri din Monfalcone, Italia, unde construcția navei de 63.900 GRT (tonaj registru brut) a început la 10 iunie 2021.

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani și peste 500 de milioane de euro
Lansarea la apă a croazierei de lux Explora I. Sursă: Explora Journey.

La tradiționalul eveniment maritim au participat Gianluigi Aponte, fondator și președinte al MSC Group; Pierfrancesco Vago, președinte executiv al diviziei de croazieră a MSC Group, nașa navei Zoe Africa Vago, Pierroberto Folgiero, director executiv al Fincantieri, precum și reprezentanți ai echipei de construcție a MSC Group, împreună cu conducerea și muncitorii șantierului naval.

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani și peste 500 de milioane de euro
Un moment din timpul ceremoniei de livrare a Explora I. Sursă: Explora Journeys.

La momentul livrării, Pierfrancesco Vago, președintele executiv al diviziei de croaziere a grupului MSC, a declarat: „Astăzi este o zi istorică și reprezintă un pas decisiv în calea noastră de creștere„, deoarece marchează intrarea liniei în sectorul călătoriei de lux, un segment în care nu intrase încă.

Pentru MSC, croazierele de lux au „perspective puternice de creștere, în care credem cu tărie și ale căror standarde încercăm să le redefinim, concentrându-ne întotdeauna pe excelență și lux”.

Michael Ungerer, CEO al Explora Journeys, a adăugat că momentul maritim tradițional „marchează cea mai importantă etapă” pentru companie, deoarece „vom putea în sfârșit să prezentăm noua noastră navă extraordinară și mult așteptată. Am împins limitele inovației și ale designului pentru a crea o navă care întruchipează angajamentul nostru față de excelență”, a spus el.

O stare de spirit

Odată cu livrarea navei Explora I, „viziunea noastră de a oferi experiențe de lux de neegalat a devenit o realitate incredibilă”, a spus el. Prin urmare, Ungerer i-a invitat pe oaspeții companiei să „se imbarce în călătorii transformatoare, oferind o oportunitate de descoperire interioară și exterioară inspirată de ocean, având ca rezultat o întinerire fizică și intelectuală și spirituală”. Noi numim acest lucru Ocean State of Mind”, a spus el.

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani și peste 500 de milioane de euro
Pierfrancesco Vago, președintele executiv al diviziei de croaziere a MSC Group, în timpul intervenției sale la eveniment. Sursă: Explora Journey,

Noua navă de croazieră de lux Explora I a plecat în călătoria inaugurală din Copenhaga, Danemarca, la 1 august 2023. Această călătorie remarcabilă de șapte nopți îi va purta pe oaspeți prin peisajele maiestuoase din Lerwick, Insulele Shetland, și Kirkwall, Insulele Orkney, înainte de a se îndepărta spre Reykjavik, Islanda.

Așa s-a creat o croazieră de lux după doi ani și peste 500 de milioane de euro
Reprezentanții profesioniștilor care au participat la construirea navei de croazieră de lux în timpul evenimentului maritim tradițional. Sursă: Explora Journey.

Nava de lux va petrece mai multe săptămâni în Europa de Nord, oferind o varietate de intinerarii diferite, atât convenționale, cât și în afara drumurilor bătute. Apoi va traversa Marea Atlanticului prin Groenlanda pentru a-și petrece toamna în America de Nord, iarna în Caraibe și primăvara pe coasta de vest a Statelor Unite și în Hawaii. Explora I se va întoarce în Europa în vara anului 2024 pentru o serie de călătorii în Marea Mediterană.

Pe parcursul itinerariilor, croaziera de lux va vizita porturi mai puțin frecventate pentru a le oferi oaspeților o experientă mai autentică.

Nava a fost atent dezvoltată în colaborare cu cei mai importanți designeri de superyacht și de ospitalitate din lume pentru a stimula simțurile și a încuraja „starea de spirit oceanică” menționată mai sus. Filozofia bună se bazează pe rădăcinile europene ale familiei, pe simțul stilului și pe abordarea intuitivă a designului și a luxului.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.