Shadow

Numerele mari ale industriei de croazieră mondială într-o imagine

Asociația Internațională de Linii de Croazieră (CLIA) a actualizat cifrele oficiale ale industriei globale de croaziere în 2017, care au depășit așteptările, ajungând la 26,7 milioane de croaziere maritime la nivel mondial, dintr-o prognoză de 25,8 milioane. Pentru 2018, ținând contul de programul de lansare a noilor nave și de desfășurare regională și planificată, CLIA proiectează o altă creștere pozitivă cu o prognoză de 28 milioane de pasageri. 

 

„Din nou industria de croaziere a ridicat nivelul și a depășit proiecțiile și așteptările”, a declarat Cindy D’Aoust, președinte și CEO al CLIA. „Sunt mândru că fac parte din această industrie dinamică care continuă să crească și să evolueze pentru a aduce experiența vacanței de croazieră la milioane de oameni în fiecare an”. 

Numerele mari ale industriei de croazieră mondială într-o imagine

 

Asia, care a reprezintat aproximativ 15% din volumul total de pasageri pe mare în 2017, a crescut cu 20,5% față de 2016. Statele Unite și Canada au înregistrat o creștere impresionantă a pasagerilor maritimi în 2017, cu o creștere de 5% față de anul precedent. Australia a înregistrat de asemenea o creștere pozitivă de 5%, în timp ce Europa a rămas puternică, cu o creștere de 2,5% a pasagerilor. 

 

America de Nord a reprezentat cel mai mare volum de pasageri pe mare în 2017 (49%), cu un număr de peste 13 milioane de pasageri de croazieră pe mare, urmată de Europa (26%) cu aproape șapte milioane de pasageri de croazieră pe mare. 

1. America de Nord (49%

2. Europa (26%)

3. Asia (15%)

4. Australia/ Pacific (5,4%)

5. Altele (1,6%)

 

Noile analize dezvăluie, de asemenea, că vârsta medie a pasagerilor pe mare anul trecut a fost de 47 de ani. Acești pasageri au preferat, de asemenea, croazierele cu durata medie de 7,2%, cu 2% mai mică decât durata medie în 2016. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.