Shadow

Norwegian și JetBlue: alianța low-cost între Europa și Statele Unite

Companiile aeriene Norwegian și JetBlue au sigilat un acord de colaborare pentru conectarea zborurilor între  Europa și Statele Unite, cu tarife ieftine. Scopul este lansarea acestora la începutul anului 2020. 

De la începutul anului, Norwegian și JetBlue ar putea începe să ofere o rețea fără precedent de rute intercontinentale pentru segmentul low cost. Plecând de la un principiu de acord sigilat în aceste zile, rețeau europeană de zboruri se va conecta cu cea americană.

„JetBlue este cea mai mare companie aeriană în mai multe puncte cheie ale noastre în Statele Unite, precum JFK din New York, Fort Lauderdale si Boston. Această colaborare va crea numeroase conexiuni pentru noi rute pentru călătorii de pe ambele părți ale Atlanticului„, a declarat CEO-ul interimar al companiei Norwegian, Geir Karlsen.

Norwegian operează peste 20 de rute spre Europa din New Yok, Boston și Fort Lauderdale.

Dupăa cum s-a informat, acordul poate conecta mai mult de șaizeci de orașe americane și aproape patruzeci în Caraibe și America Latină a JetBlue cu cele peste doăzeci de rute europene pe care Norwegian operează pe trei aeroporturi din Statele Unite. 

Norwegian trece prin dificultăți de luni întregi și a fost una dintre companiile cele mai afectate de interdicția de zbor a avionului Boeing 737 MAX, dintre care 18 unități, decretată în martie de autoritățile mai multor țări, în urma tragicelor accidente din Indonezia și Etiopia.

Compania a încercat să compenseze acest deficit de capacitate prin amânarea vânzării aeronavelor vechi, închirierea aeronavelor și profitând de aparalele Dreamliner B787 pe rutele foarte solicitate. în plus a căzut la un acord luna trecută cu deținătorii de obligațiuni pentru a amâna scadența datoriei timp de doi ani pentru a obține lichiditate.

Compania aeriană a prezentat o ofertă care afectează două obligațiuni cu o valoare nominală de 380 de milioane USD, care expiră în decembrie 2019 și august 2020, și care include ca garantțe „sloturile” (spații pentru aterizări și decolări) pe care le deține în Gatwick, aeroportul secundar din Londra.

În urmă cu săptămâni, compania scandinavă și-a vândut participația de 17,5% în Norwegian Finans Holding, proprietar al băncii electronice Norwegian Bank, societății Cidron Xingu pentru aproape 250 de milioane de dolari.

Grupul IAG, integrat de Iberia, Aer Lingus, Vueling și British Airways, a achiziționat acum un an 3,93% din compania Norwegian și a încercat să lanseze conversații cu compania norvegiană pentru a o cumpăra, însă a sfârșit prin a renunța la o ofertă de achiziție publică după ce nu a ajuns la un acord. EFE

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.