Shadow

Nu carantinelor, da testelor COVID-19 pentru pasageri

Nu carantinelor, da testelor COVID-19 pentru pasageri”. Cu acest slogan, angajații din sectorul transportului aerian european cer un protocol pentru testarea virusului, comun tuturor țărilor membre și asociate ale Uniunii Europene (UE). Angajații din aviație și turism s-au alăturat vineri cu o singură voce apelului industriei transportului aerian și turismului către președintele Comisiei Europene, Urusula von der Leyen, pentru a conduce dezvoltarea și implementarea acestui cadru armonizat pentru călătorii, pentru a salva companiile din sector și milioane de locuri de muncă, expuse riscului din cauza noilor restricții privind libera circulație în lupta împotriva focarelor, stabilite unilateral

Asociatâțiile și sindicatele care reprezintă aproximativ 5.000 de companii de turism și aviație comercială au semnat o scrisoare divulgată vineri, în care își prezentau cererile, subliniind că este necesar „urgent” să se aplice o abordare coordonată a evaluării și criterii comune în cele 27 de State membre și țările asociate spatiului Schengen, așa cum a propus CE în urmă cu mai puțin de două săptămâni (a se citi: Bruxelles dorește criteriii comune în UE pentru restricțiile de călătorie).

Angajații din sector s-au alăturat inițiativei în felul lor:

Cele mai recente date despre traficul de pasageri din luna august arată efectul negativ al ultimelor restricții de călătorie. În luna respectivă, numărul călătorilor din spațiul UE / Schengen, precum și din aeroporturile din Regatul Unit, a scăzut cu 71% față de aceeași perioadă a anului trecut. În celelalte țări europene, acest procent de scădere a numărului cererii de pasageri a fost de 59%, potrivit ACI-Europe.

În august, aeroporturile europene au pierdut 182,3 milioane de pasageri, provocând o scădere totală a traficului de pasageri de 1,15 miliarde din ianuarie. 

Cifrele arată că recuperarea traficului de pasageri în rețeaua aeroporturilor europene se înrăutățește, în special la sfârșitul lunii, ca urmare a dezorganizării restricțiilor de călătorie impuse de multe țări.

Industria aeroporturilor europene a lăudat propunerea CE și a solicitat tuturor statelor UE/Schengen să adere la aceasta.

„Multe, dacă nu chiar cele mai multe dintre restricțiile actuale de călătorie nu sunt nici proporționale, nici eficiente în combaterea epidemiei. În același timp, acestea dăunează grav mijloacele de trăi, precum și dreptul fundamental al cetățenilor UE de a călători liber în regiune din motive de afaceri, de plăcere sau de familie”, a declarat Olivier Jankvec, CEO ACI-Europe.

ACI Europe, printre altele, a cerut guvernelor europene să ia în considerare poziția Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), că restricțiile nu contribuie deloc la reducerea răspândirii coronavirusului. Jankovec a cerut, de asemenea, guvernelor să elimine măsurile de carantină pentru călătorii care se întorc din aceste zone cu risc ridicat, înlocuind aceste măsuri cu teste COVID-19, reiterând faptul că sunt necesare urgent protocoale detaliate de testare a călătoriilor, coordonate în interiorul UE.

„Turismul și aviația europeană nu vor fi salvate investind selectiv miliarde de euro în câteva companii aeriene. Se va face în principal prin punerea cetățenilor și a companiilor în situația de a călători din nou, astfel încât toți operatorii să privească spre recuperare”, a conchis Jankovec. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.