Shadow

MSC Cruises vinde croaziera sa în jurul lumii 2023 după ce a anulat-o pe cea din 2021

După ce a anulat MSC World Cruise 2021, din cauza închiderii majorității porturilor, MSC Cruises a deschis vânzarea croazierei sale în jurul lumii 2023. Călătoria are o durată totală de 119 zile și face escală în 53 de destinații din 33 de țări. 

Călătoria pe nava MSC Poesia va începe pe 5 ianuarie 2023 la Genova și va avea alte porturi de îmbarcare precum Citavecchia (Roma), Marsilia și Barcelona (7 ianuarie). În itinerariul său complet, va vizita toate cele cinci continente și va oferi „o abordare mai aspirațională către destinațiile asiatice”, a raportat compania.

După cum a confirmat compania pentru HOSTELTUR, croaziera sa în jurul lumii din 2021 a fost anulată „pentru că din moment ce nu am putut merge în multe porturi, nu avea prea mult sens să o facem”, dar deoarece itinerariul include încă 10 destinații decât cea din 2022, croaziera „pentru 2023 a fost concepută exact la fel ca cea din 2021”, pentru ca pasagerii afectați să se poată bucura de același traseu, dacă doresc.

Din cauza pandemiei de coronavirus, guvernele au implementat restricții puternice, care au obligat companiile de transport maritim să rămână inactive sau să caute alternative. MSC Cruises nu este singura companie care și-a anulat călătoria prin lume, la sfârșitul lunii octombrie la fel a făcut Costa Cruises.

MSC Poesia este nava care va face înconjurul lumii în 119 zile în 2023.

La începutul lunii noiembrie, Grecia a impus o carantină de o lună, iar Costa Cruises a anulat itinerariul de o săptămână pentru Costa Deliziosa. Compania italiană, deținută de Carnival Corporation, și-a amânat călătoriile în Europa și le-a anulat pe cele din Caraibe din cauza „restricțiilor încă în vigoare în unele țări europene și având în vedere evoluția situației epidemiologice„.

În cazul Statelor Unite, în pofida ridicării restricțiilor de navigație, companiile membre ale Cruise Line International Association (CLIA) și alte companii mai mici au convenit să continue cu suspendarea voluntară până în 2021. (A se citi: S-au încheiat croazierele pentru SUA în 2020). Iar în Key West, la vârful Florida Keys, limitele croazierelor au fost aprobate, deaorece promotorii pleisbisciturlui au observat că mai mult de 85% din navele care au intrat în apele din SUA după 1 martie au adus COVID-19 in oraș, iar Key West are doar un spital și șapte paturi ATI.

Cum se pot reactiva croazierele pe vreme de COVID

În 2023, MSC Cruises va naviga în jurul lumii pe nava MSC Poesia, iar oaspeții vor vedea că există lucruri care se vor schimba la reluarea călătoriilor, datorită noilor reglementări de sănătate, a nevoii de distanță socială și a evitării grupurilor mari de oameni.

MSC Cruises a declarat pentru HOSTELTUR ca, respectând protocoalele și fiind o călătorie care se face într-o singură navă pentru întreaga lume, produsul „are o viteză impresionantă de vânzare” și adaugă că odată cu anunțul despre vaccin făcut de Pfizer „pare că viitorul este mai bun”.

Industria de croaziere menține 1,2 milioane de locuri de muncă și generează anual 150 de miliarde de dolari (127 de miliarde de euro), dar din cauza pandemiei până în iulie a acumulat pierderi de 50,24 miliarde de dolari (42,4 miliarde de euro). Pentru a reactiva activitatea, Organizația Mondială a Turismului (OMT) și Organizația Maritimă Internațională (OMI) au semnat o declarație comună prin care solicită guvernelor să adopte măsuri care să permită o „reîncepere în siguranță”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.