Shadow

Destinațiile preferate de europeni în 2022

Spania, Italia și Germania rămân, în această ordine, destinațiile preferate ale europenilor și în 2022, potrivit rezultatelor unui sondaj recent realizat de IPK International pentru ITB Berlin pe 18 piețe, care a confirmat că există o creștere reînnoită în intențiile lor de călătorie. De fapt, 80% dintre cei chestionați din întreaga lume plănuiesc călătorii internaționale pentru următoarele 12 luni, cu accent pe turismul de soare și plajă, dar și city break-uri și vacanțe apropiate de natură

Intenția de a călători în străinătate, la maximum de la începutul pandemiei

Interesul pentru călătoriile internaționale a crescut semnificativ de la începutul anului și disponibilitatea vaccinului. 80% dintre respondenții din întreaga lume plănuiesc să călătoreasca din nou, deși acest procent variază în funcție de continent. Intenția europenilor de a călători în străinătate este de aproape 90% din nivelul pre-COVID, în timp ce în America este in jur de 70% și în Asia aproape de 60%, deși cu o tendință ascedentă în ultimele luni.

Cele mai solicitate destinații pentru 2022

Europenii preferă în mod clar destinațiile de pe propiul continent pentru acest sezon, Spania conducând clasamentul înaintea Italiei, Germaniei, Franței și Greciei. Destinațiile preferate din America sunt Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic, precum și unele europene, în special Italia și Germania. În Asia, ei intenționează, de asemenea, să viziteze țări de pe propiul lor continent, cum ar fi Japonia, Coreea de Sud, Vietnam și China; pe lângă Europa, Germania și Franța, în principal.

Interes în creștere pentru călătoriile de vacanță

81% dintre cei interesați să călătorească în străinătate plănuiesc călătorii de vacanță pentru acest an. De la începutul anului, intenția de a pleca în vacanță a crescut constant. Dimpotrivă au scăzut planurile de călătorie pentru a vizita prietenii și familia cu un potențial actual de 30%, care și-au jucat deja rolul în relansarea turismului în SUA, pe lângă faptul că s-a demonstrat modul în care legăturile de familie au contribuit la rezistența turismului. La rândul lor, călătoriile de afaceri în străinătate rămân stabile la nivel mondial cu 21% de la începutul anului.

Cerere potențială mai mare pentru soare și plajă și city break

Ca și înainte de pandemie, accentul continuă să fie pe vacanțele de soare și plajă (63%), urmate de city break-uri și circuite. În ceea ce privește vacanțele legate de natură, interesul continuă peste nivelurile pre-COVID; iar în ultimele luni cererea de croazieră a crescut, de asemenea, în întreaga lume.

Călătoriile internaționale în condiții de pandemie

În ciuda interesului oamenilor pentru a călători în străinătate, a putea face acest lucru rămâne dificil. Aproape 90% dintre cei care au călătorit recent la nivel internațional spun că planificarea este adesea dificilă și complicată, în timp ce 80% raportează impedimente legate de coronavirus la destinație. Principala problemă nu este că măsurile de securitate nu sunt acceptate de călători, ci informațiile neclare și în continuă schimbare, combinate cu comunicarea slabă din destinații.

Siguranța mai importantă decât prețul

La nivel mondial, segmentul călătorilor internaționali este deja vaccinat sau recuperat într-un procent ridicat de 90%. Cu toate acestea, există încă îngrijorări considerabile cu privire la rata infecției; o îngrijorare care este mai mult decât evidența atunci când respondenții sunt întrebați dacă preferă o destinație cu o rată scăzuta de infecție sau un preț mai bun. Majoritatea covârșitoare a acestor călători optează pentru prima opțiune.

Recuperarea completă pentru anul viitor

Planurile stabilite pentru anul viitor arată în mod clar că există în continuare o dorință puternică de a călători în jurul lumii, care se apropie acum de nivelurile pre-pandemie. Presupunând o rată ridicată de vaccinare în rândul călătorilor internaționali, împreună cu dorința de a accepta măsuri rezonabile de călătorie legate de coronavirus în viitor, o redresare internațională integrală este posibilă anul acesta, cel puțin din partea cererii.

 

Mai multe informații de tendințe pentru 2022:

Așa vor fi călătoriile în viitor, potrivit TripAdvisor

Cele șapte predicții ale lui Booking pentru revenirea călătoriilor în 2022

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.