Shadow

Marriott renunță și decide să părăsească Rusia

Marriott International a decis în cele din urmă să-și suspende toate operațiunile din Rusia din cauza sancțiunilor occidentale impuse acestei țări pentru invadarea Ucrainei, care fac imposibilă menținerea activității, a raportat lanțul într-un comunicat. 

 

Începând cu 10 martie, lanțul își închisese deja biroul corporativ din Moscova și a anunțat că paralizează deschiderea de noi hoteluri și toate viitoarele dezvoltări și investiții hoteliere în Rusia. Însă acum, când campania militară a depășit o sută de zile, Marriott a ajuns la concluzia că sancțiunile SUA, Regatului Unit și ale Uniunii Europene (UE) „vor face imposibilă continuarea operațiunii sau francizării hotelurilor pe piața rusă. 

 

„Prin urmare, am luat decizia de a suspenda toate operațiunile Marriott International în Rusia”, după 25 de ani de prezență. Compania a subliniat că procesul de suspendare al operațiunilor în Rusia după atâția ani de funcționare „este complex”. La mijlocul lunii martie firma declarase că va încerca să mențină activitatea cu respectarea sancțiunilor pentru că operează în țară cu proprietari locali, dar până la urmă nu a reușit să mențină activitatea. 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.