Shadow

Companiile aeriene depășesc nivelul de 100 de milioane de locuri

Pentru prima dată din ianuarie 2019, companiile aeriene cu zboruri regulate au programat peste 100 de milioane de locuri oferite în prima săptămână a lunii iulie. Cu toate acestea, cu ratele actuale de anulări de ultim moment, nu s-a confirmat încă faptul că au reușit efectiv să opereze această capacitate de transport aerian. Europa de Vest rămâne cea mai mare piață regională, iar Africa de Vest/Centrală este regiunea cu cea mai puternică redresare din lume. 

Acest lucru este arătat de un raport al OAG, firma de consultanță internațională de informații din domeniul aviației. Analiștii săi subliniază că, în ciuda presiunilor unei redresări mai rapide decât se așteptă a cererii și a provocărilor cu care se confruntă întreaga industrie pentru a găsi, industria transportului aerian continuă să aibă o rată de anulare foarte scăzută pentru volumul de capacitate oferit. Capacitatea oferită pentru august a fost cu 37% mai mare decât anul trecut, iar pentru unele piețe majore se așteaptă o dublare a capacității.

Europa de Vest este cea mai mare piață regională

Locurile suplimentare din prima săptămână a lunii iulie (+1,6%) sunt rezultatul multor regiuni care au înregistrat o oarecare creștere a capacității companiilor aeriene.

Europa de Vest rămâne cea mai mare piață regională, cu 23,6 milioane de locuri programate pentru o săptămână, o creștere de peste 62% față de aceeași săptămână a anului trecut și aproape 89% față de nivelul din 2019. 

Asia de Nord-Est își continuă redresarea cu China, adăugând peste o jumătate de milion de locuri suplimentare în prima săptămână a lunii iulie, deși regiunea rămâne singura parte a lumii în care capacitatea este mai mică decât în aceași perioadă a anului trecut.

În Europa, încă o dată, Regatul Unit este lider în ceea ce privește creșterea capacității de la an la an, triplând tot atâtea locuri în această săptămână decât în aceeași perioadă a anului trecut, situându-se la aproximativ 85% din nivelurile pre-pandemie. Spania rămâne cea mai mare piață din Europa, cu alte 65.000 de locuri adăugate în prima săptămână a lunii iulie.

În Franța, capacitatea a crescut cu 2,7%, deși țara a coborât un loc în clasament; cel mai probabil au scăzut în continuare din cauza grevelor din această vară în toată țara. Se pare că există o temă comună în întreaga Europa a reducerilor de capacitate, potrivit OAG.

Cu toate acestea, nu există schimbări mari în capacitatea principalelor companii aeriene din SUA, din moment ce „companiile din rețea își iau câteva zile libere și lista companiilor aeriene rămâne neschimbată, în afară de retragerea British Airways pe cheltuiala Jet Blue”, se arată în raport.

Un punct care iese în evidență este că EasyJet a adăugat din nou peste 1,4 milioane de locuri în comparație cu aceeași săptămână a anului trecut și British Airways 650.000. Capacitatea totală a companiilor aeriene din Regatul Unit a crescut cu 2,2 milioane de locuri. 

Analiștii OAG atrag atenția că, până la sfârșitul ultimei săptămâni din luna iunie, rata de anulare de ultima oră (în termen de 48 de ore) pentru zborurile regulate în iunie a fost de 1,75%, în timp ce în Olanda a fost de 3,7% și în Germania de 2,2%.

Mai multe despre capacitate:

Companiile aeriene europene conduc redresarea în acest an

Cele 10 companii aeriene cu cel mai mare număr de anulări din Europa

Totuși, aceștia amintesc că creșterea puternică înregistrată până în iunie va fi încetinită parțial de cerințele impuse companiilor aeriene de a-și reduce capacitatea de a garanta o mai mare fiabilitate în operațiunile lor, în același timp gradul de ocupare va crește cu câteva puncte procentuale pe măsură ce călătorii sunt nevoiți să folosească capacitatea disponibilă.

OAG avertizează, de asemenea, că problemele din ultimele săptămâni nu vor dispărea când va începe sezonul de vârf, deși companiile aeriene vor continua să-și mărească resursele acolo unde este posibil. 

Africa de Vest/Centrală

Africa de Vest/Centrală se redresează foarte puternic, cu o capacitate cu 16% mai mare decât nivelul pre-COVID-19, ceea ce o face cea mai puternică regiune de recuperare din lume până în prezent.

China, încetul cu încetul

Recuperarea lentă a Chinei după cea mai recentă rundă de deblocări continuă, cu aproape 5% mai multă capacitate a companiilor aeriene adăugate în prima săptămână a lunii iulie și toate companiile aeriene majore din China au planificat o creștere ambițioasă a capacității pentru săptămânile următoare, cu așteptarea că va elimina blocajele. Japonia, a doua cea mai mare piață din Asia de Nord-Est, se redeschide încet, cu mai multe călătorii internaționale și o capacitate mai mare cu 62% față de aceeași săptămână a anului trecut.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.