Shadow

Cele 10 companii aeriene cu cel mai mare număr de anulări din Europa

Principalele companii aeriene au anulat peste 2.000 de zboruri pe tot continentul, doar pentru perioada 1-15 iulie. Este fără îndoială, o consecință a dificultăților pe care companiile aeriene le întâmpină în acest moment, precum și aeroporturile, în găsirea aeroportului dispărut în șabloane din cauza opririi din timpul pandemiei de COVID-19 și care îi impiedică să se întoarcă în Niveluri de capacitate 2019. Acesta este Top 10 companii aeriene pentru anulări  conform clasamentului întocmit de Mabrian

Firma furnizorului de informații turistice a identificat cele 10 companii aeriene cu cele mai multe anulări pe baza analizei datelor lor de program din ultimele săptămâni, ca răspuns la provocările operaționale cu care se confruntă multe dintre ele, comparativ cu zborurile programate pentru aceeași perioadă din 28 iunie. Datele analizate pentru clasificare se bazează pe orar, deci nu includ zborurile anulate în ultimul moment.

Prima poziție, dupa numărul de zboruri anulate, este EasyJet (-1,3494). Este urmat de Turkish Airlines (-399), SAS (-145), Wizz Air (-86), Vueling (-69), TUIfly (-51), Wizz Air UK (-45), United (-30), Air Europa (-12) și Saudia (-11).

Numărul de zboruri și procent care reprezintă oferta totală a fiecărei companii aeriene (grafic întocmit de Mabrian).

 

„Este extrem de neobișnuit să vezi companii aeriene anulând zborurile programate cu un preaviz atât de scurt, cu câteva săptămâni înainte de decolare, chiar în vârful sezonului estival”, a declarat Carlos Cendra, director de vânzări și marketing la Mabrian.

Observând numărul de zboruri anulate pentru perioada 1-15 iulie, acesta a evidențiat.

„Nu am văzut niciodată așa ceva și este o reflectare a dificultăților de muncă pe care companiile aerieneșsi aeroporturile le întâmpină în acest moment, ceea ce înseamnă că nu pot reveni la nivelurile de capacitate din 2019. 

Cifre totale și relative

Cendra subliniază, de asemenea, faptul că numărul total de zboruri anulate trebuie comparat cu capacitatea totală oferită de fiecare companie aeriană.

„În timp ce numărul total de anulate de EasyJet este de 1.394, ca procent din capacitatea sa aeriană, acest număr reprezintă doar 5,5%-sau unul din 20 de zboruri-din oferta sa și, surprinzător, Turkish Airlines este compania aeriană care are cea mai mare proporție a zborurilor anulate, cu aproape 7%”.

Într-adevăr, când te uiți la cifrele globale în termeni de procent din capacitatea de transport aerian a unei companii aeriene, în multe cazuri anulările în termeni relativi sunt foarte mici.

„Chiar și așa, fiecare anulare reprezintă un coșmar de vacanță pentru cineva și o pierdere de venituri pentru compania aeriană: nimeni nu câștigă aici și este clar că suntem departe de a rezolva problema ca industrie”, a conchis Cendra.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.