Shadow

Cele 25 de startup-uri câștigătoare a competiției UNWTO

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a anunțat cei 25 de câștigători ai Competiției de Start-up-uri de Turism, din 18 țări. Startup-uri din întreaga lume au fost astfel recunoscute pentru soluțiile exemplare pe care le-au oferit turismul durabil și responsabil, subliniind gama largă de talent turistic prezent în toate regiunile și capacitatea lor de a contribui la realizarea ODD-urilor  (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU)

Competiția, care a fost susținută de Rețeau de Inovare a Națiunilor Unite, a primit aproximativ 10.000 de propuneri inițiale, din care au fost selectați finaliștii pe baza potențialului lor de a contribui la un ODD specific, a capacității lor de a aplica propunerea lor la o scară mai mare și a maturității atât a produsului cât a echipei din spatele acestuia.

Cele 25 de start-up-uri câștigătoare, selectate de un juriu format din lideri recunoscuți din sectorul turistic, oferă soluții diferite pentru a avansa în realizarea ODD-urilor. America conduce prezentarea propunerilor câștigătoare, deoarece noua dintre câștigători provin din această regiune. Europa a contribuit cu opt câștigători, șase din Asia-PacificAfrica a adăugat unul și Orientul Mijlociu altul.

Sustainable Development Goals Global Startup Competition | UNWTO
Cele 25 de start-up-uri câștigătoare a competiției UNWTO

Câștigătoarele, așa cum a subliniat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili, „demonstrează puterea pe care o au noile idei în transformarea sectorului nostru„, recunoscând „potențialul pe care îl implică turismul în realizarea fiecăruia dintre Obiectivele de Dezvoltare de Durabilă.

Având inovația drept steag, așa cum a adăugat el, „putem realiza acest potențial și putem construi un viitor mai bun pentru oameni și planetă prin turism. Felicit toate start-up-urile câștigătoare și aștept cu nerăbdare să asist la creșterea lor și la contribuția lor la o transformare pozitivă”.

La rândul său, directorul general pentru Dezvoltare Internațională a Globalia și Wakalua din Spania, Lisandro Menu-Marque, a asigurat că „decolarea turismului după coronavirus este din ce în ce mai aproape. Ca parte a acestei recuperări, vor fi aplicate multe dintr soluțiile inovatoare oferite de antreprenorii din întreaga lume”.

În acest sens, el a subliniat că „cu sprijinul UNWTO și datorită colaborării instituțiilor, guvernelor și companiilor, aceste proiecte pot fi realizate și reproduse prin intermediul hub-ului de inovare Wakalua, în vederea transformării turismului într-un sector mult mai durabil, responsabil și cu impact social mare”.

Sprijin și îndrumare pentru câștigători

Stratup-urile câștigătoare vor primi sprijin imediat de la specialiști, precum și sprijin pentru dezvoltarea ulterioară, prin, de exemplu, programe de mentorat recomandate de Amadeus, Google, IE University și Far Co și, pe de altă parte, sesiuni de îndrumare personalizate de Mastercard și ClarkeModet.

Câștigătoarele vor fi, de asemenea, invitați să participe la un eveniment organizat de Wakalua în cadrul Fitur, în care vor putea să își prezinte ideile. O altă rundă de prezentări va avea loc la Forumul Tourism Tech Adventures, care va avea loc la Qatar, în colaborare cu Qatar Airways și Qatar National Tourism Council, un alt partener de proiect.

În plus, câștigătorii vor putea purta conversații cu toți partenerii UNWTO care colaborează în competiție, o oportunitate care deschide o cale către execuția posibilelor proiecte pilot capabile să genereze o schimbare reală și să stabilească contacte cu Amazon Web Services, Globant, BBVA, Banca Interamericană de Dezvoltare (IDB) și IDB Lab, Telefónica, Plug and Play, Advanced Leadership Foundation, Impact Hub, Mentor Day și parteneri ai competiției care se află la destinație.

Startup-uri câștigătoare pe ODD

ODD 1, sfârșitul sărăciei: Etnica (Guatemala)

ODD 2, zero foame: Ifarm Agritech (Kenya)

ODD 3, sănătate și bunăstare: BlueDot (Canada)

ODD 4, educație de calitate: Immersion India (India)

ODD 5, egalitatea sexelor: Sisterwave (Brazilia)

ODD 6, apa curată și canalizare: Ecoloo Greentech Malaysia SDN BHD (Malaezia) și Zero Mass Water (Statele Unite)

ODD 7, energie accesibilă și curată: BeFC (Franța), Enexor BioEnergy (Statele Unite) și Swimsol (Austria)

ODD 8, muncă decentă și creștere economică: CLIO Muse Tours PC (Grecia) și Community Homestay Network (Nepal)

ODD 9, industrie, inovație și infrastructură: DefinedCrowd (Statele Unite) și Freed Group, cunoscut și cu numele de TravelFlan (Hong Kong)

ODD 10, reducerea inegalităților: Travaxy – accessible travel (Israel)

ODD 11, orașe și comunități durabile: Metrica6 (Spania) și Tobadaa (Egipt)

ODD 12, producție și consum responsabil: Lumitics (Singapore)

ODD 13, acțiune pentru climă: ClimateTrade (Spania), Opus 12, Inc. (Statele Unite) și Safety Line (Franța)

ODD 14, viața submarină: Seven Clean Seas (Singapore)

ODD 16, pace, justiție și instituții solidare: Impulse Travel (Colombia)

ODD 17, alianțe pentru a atinge obiective: Nibil (Colombia) și Silliconbali (Portugalia)

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.