Shadow

Zece trucuri pentru a înfrunta viitorul tehnologic cu optimism

Experții adunați la Future Port Prague, care a avut loc luna trecută, au enumerat deja cele patru superputeri pe care noi oamenii le avem pentru a face față cu success provocărilor viitorului. Dar, au oferit, de asemenea, 10 idei cheie care invită la optimism atunci când se confruntă atunci când se confruntă cu toate schimbările care urmează să vina, ca parte a revoluției tehnologice care fără grabă, dar fără pauză, intră în viața noastră. 

  1. Ultimul cuvânt îl are omul 

Gary A. Bolles, profesor al viitorului muncii la Singularity University din Silicon Valley, a amintit că „toate schimbările sunt precedate de deciziile oamenilor și este în mâinile să schimbăm acele decizii. Prin urmare, trebuie să lucrăm astfel încât tehnologia să beneficieze Umanitatea. Problema este modul în care sunt organizate economiile, în care o mică elită este singura care beneficiază, deci trebuie să ne schimbăm într-o economie digitală care încearcă să distribuie mai bine averea; care să poată face un upgrade oamenilor printr-un sistem incluziv.

Și, după cum a subliniat Andrej Kiska, fostul președinte al Slovaciei, „noi suntem cei care ne creăm viitorul, iar obligația noastră morală este să creăm o lume mai bună pentru copii noștri; întoarce o parte din succesul nostru în societate”.

  1. Atenție cu revelarea etichetelor

Michael Pechoucek, directorul de Tehnologie al companiei Avast și cercetător de inteligență artificială, a insistat „să nu fie revelate etichetele pe care le avem cu toții și care sunt date de profilul nostru, de istoricul de navigare și de cumpărături, etc.  Deoarece infractorii cibernetici acționează din ce in ce mai repede pentru a evita detectarea, în ciuda luptei continue a celor care monitorizează rețeaua pentru funcționarea ei mai adecvată.”

  1. Bucurați-vă de călătorie

Ambur AJ Jain, fondatorul companiei Feed a billion, a recomandat „bucurați-vă de călătorie și învățați să vă simțiți confortabil atunci când vă simțiți inconfortabil” în fața schimbării constante în care trăim.

Fostul președinte al Slovaciei, Andrej Kiska, în timpul intervenției la Future Port Prague.
  1. Eroare ca parte a succesului 

Fostul președinte al Slovaciei a subliniat că „eroarea face parte din succes; important este să nu te oprești niciodată, să te întorci mereu și să mergi mai departe. Nici o bătălie nu se pierde până când renunți. Și niciodată să nu încetezi să visezi, să faci lucrurile diferit, astfel încât să apară schimbări în viața noastră, în societatea noastră. Dacă nu, nu se vor schimba niciodată”.

Mobilitate

  1. Transportul la fel de ușor ca roamingul

Transportul de persoane și mărfuri într-un viitor va fi la fel de ușor precum roamingul pentru conexiunile mobile, este astăzi, potrivit lui Roland Klüber, CEO al Consills și partner al Theron Advisory Group.

  1. Aplicația inteligenței artificiale va fi, de asemenea, esențială pentru facilitarea mobilității. De exemplu, așa cum a explicat Stephan Gillich,directorul de Inteligența Artificială și Tehnici de Calcul Tehnic GTM Intel, „va permite analizarea datelor pentrua anticipa situații precum blocajele de trafic care încă nu s-au produs”. De aceea, Marc-Elian Begin, CEO și co-fondator al Sisxq, a avansat că „într-un deceniu inteligența artificială și umană vor converge pentru a imbunătăți mobilitatea„.
  2. Cea mai mare provocare

Cea mai mare provocare, în cuvintele lui Jan Pfluger, fondatorul AdvisXR, constă în „combinarea spațiilor pentru gestionea traficului și îmbunătățirea calității vieții”.

  1. Ce soluție va reuși

Pentru Pfluger „soluția nu va reuși decât dacă utilizatorul are încredere în ea. Nu are sens să forțezi pe nimeni să folosească un anumit mod de mobilitate”.

  1. Costurile sunt cheie

În opinia sa, „costurile sunt cheie, de asemenea, pentru mașinile autonome. O schimbare de mentalitate este necesară pentru ca trebuie să acționăm diferit.

  1. Mobilitate fără frecare

După cum a concluzionat Jay Latta, un specialist în tehnologii emergente, „cel care facilitează mobilitatea fără frecare va fi cel care câștigă și ia totul„.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.