Shadow

Destinațiile favorite ale turiștilor milenial și generației Z

Statele Unite, Spania, Franța, Italia și Regatul Unit sunt, în această ordine, cele mai solicitate destinații internaționale pentru tinerii călători din generația Z (16-20 de ani) și mileniali (21-33), așa cum reflectă raportul WYSE Travel Confederation. În clasament există mai multe tendințe în perioada care cuprinde ultimii zece ani, inclusiv pierderea popularității Statelor Unite și creșterea Spaniei, care este clasată ca a doua cea mai populară destinație în rândul tinerilor călători

Ce caută tinerii când călătoresc?

Conform sondajului efectuat în randul a 57.000 de tineri călători din întreaga lume de către WYSE Travel Confederation, o asociație de companii și entități turistice specializate în acest segment, „o serie de factori critici persistă să atragă mileniali sau Z și să ofere mai mult decât Wi-Fi gratuit și pâine prăjită cu avocado”.

 

Unde vei fi binevenit?

Prin urmare, când am fost întrebat ce pot face pentru a a atrage mai mulți mileniali sau să mă pregătesc pentru generația Z? Directorul WYSE, David Chapman, răspunde la o întrebare: „Ați văzut care este politica țării dvs. în ceea ce privește schimbul cultural?”.

„În timp ce tulburările politice și sociale nu împiedică tinerii să călătoreasca, problemele de natură politică și socială îi fac să se gândească unde sunt bineveniți”, spune Chapman.

În acest sens, atrage atenția, evoluția pe care au înregistrat-o Statele Unite. Această țară rămâne cea mai solicitată destinația în rândul publicului tânăr, cu toate acestea, cota sa de piață (în procente din călătoriile internaționale realizate de tinerii turiști în raport cu totalul global al acestui segment) a scăzut brusc în câțiva ani.

Astfel, de la o cotă de piață globală de 15% în 2012 (la acea dată, Barack Obama ocupă Casa Albă), SUA a scăzut la 9% în 2017, anul sosirii lui Donald Trump la președinția SUA și restricțiile sale controversate la sosirea călătorilor din alte țări și declarațiile sale controversate împotriva altor culturi.

 

Spania, o destinație în creștere

În perioada 2007-2017, sondajul WYSE reflectă și o tendință de creștere a Spaniei, a cărui popularitate crește în rândul călătorilor tineri.

Astfel, ocupând (în urmă cu zece ani) a cincea poziție în clasamentul mondial al destinațiilor cele mai solicitate de tineri, cu o cotă de piață de 5%, Spania a urcat pe locul al doilea în 2017, cu o cotă de piață de 7%.

 

Destinațiile favorite ale turiștilor milenial și generației Z

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.