Shadow

WTTC a lansat primul certificat global de securitate din lume

Consiliul Mondial de Turism și Călătorii (WTTC) a lansat primul certificat sanitar și de siguranță din lume. Un certificat care va permite călătorilor să recunoască guvernele și companiile de pe planetă care au adoptat procoale standardizate de sănătate și igienă la nivel mondial. Scopul este a construi încredere și pentru consumatori să călătorească în siguranță. 

 

Companiile de turism vor putea folosi certificatul odată ce au incorporat protocoale de sănătate și igienă descrise de WTTC (mai multe detalii despre procedurile în știrea WTTC lansează protocoale globale pentru a reactiva turismul în siguranță).

 

După cum au explicat de la această organizație, este pentru prima dată când sectorul privat global se alătură unei inițiative de acest tip, care are ca scop restabilirea încrederii necesare pentru a reporni această industrie. 

 

De fapt, indică faptul că lansarea acestor protocoale a fost acceptată de mai mult de 200 de CEO-uri, inclusiv unele dintre principalele grupuri de turism din lume, iar printre ele citează companii precum Trip.com și Expedia

 

Gloria Guevara, președinte și director executiv al WTTC, a subliniat că „am învățat din crizele trecute ca protocoalele standard globale și consecvența oferă încredere călătorului”. 

 

„Noul nostru certificat global este conceput pentru a ajuta la reconstruirea încrederii consumatorilor în întreaga lume”.

 

Arabia Saudită, care prezidează grupul turistic G20, Cancun, Portugalia, Barcelona și Sevilla, printre altele, sunt printre primele destinații care acceptă această certificare. 

Protocolul hotelurilor stabilește dezinfectarea telecomenzilor, întrerupatoarelor, termostatelor și mânerelor ușilor.

„Călătorii vor putea acum să recunoască companiile și destinațiile din întreaga lume care au adoptat noul set de protocoale globale”, spune directiva.

 

Zurab Pololikashvili, secretar general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), o entitate care a sprijinit inițiativa WTTC, a indicat că acest certificat contribuie la „restabilirea încrederii. Aceasta este cheia creării încrederii și vom avea succes numai dacă lucrăm împreună”. 

 

„Aceste protocoale globale ale sectorului privat și eforturile noastre de parteneriat public-privat sunt esențiale pentru asigurarea unei recuperări mai rapide”, a spus Guevara. 

 

„Suntem uniți în obiectivul comun al revenirii turismului pentru a genera beneficii care depășesc cu mult sectorul nostru. Încrederea și turismul vor cataliza cererea consumatorilor, investițiile și locurile de muncă, creând astfel oportunități pentru toți”, adaugă Pololikashvili.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.