Shadow

Wizz Air vrea să angajeze 4.600 de piloți noi până în 2030

Compania aeriană maghiară Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost de pe piețele Europei Centrale și de Est, a anunțat că intenționează să angajeze 4.600 de piloți noi până în 2030. Compania a recrutat deja peste 150 de piloți suplimentari pentru a putea zbura în aer liber în această vară din capacitatea sa prepandemică și intenționează să angajeze peste 300 până la sfârșitul anului. Trebuie amintit că anul trecut, în plină criză, Wizz Air a redus 1.000 de locuri de muncă, o cincime din forța de muncă

 

Wizz Air are planuri ambițioase de creștere pentru momentul pandemiei coronavirusuluivrea să-și tripleze flota, pentru care se așteaptă livrarea a 500 de noi Airbus în următorii zece ani, ceea ce va crea „o mulțime de oportunități pentru piloți pe care îi caută pentru avansarea rapidă în carieră și un salariu competitiv”. 

 

În prezent, compania are în flota sa avioane Airbus A320 și A321 care operează 800 de rute în 191 de destinații din 49 de țări. 

 

Compania aeriană spune că este în căutarea atât a căpitanilor cât și a primilor ofițeri cu experiență, precum și a celor fără experiență, pe care îi va antrena în propia academie de piloți. 

Wizz Air dorește să angajeze peste 4.000 de noi piloți până în 2030.

 

De asemenea, compania continuă să recruteze echipaj de cabină la cele 43 de baze pentru a-și îndeplini planurile de creștere. 

 

„Suntem încântați să recrutăm mii de piloți într-un moment interesant pentru Wizz Air, în timp ce continuăm să ne dezvoltăm prezența în Europa și în străinătate”, a declarat Heiko Holm, directorul de operațiuni al companiei. 

 

„Fie că sunteți un pilot cu experiența cu 20 de ani de experiență sau un aspirant la pilot fără experiența aeriană anterioară, ne-am angajat să sprijinim echipajul nostru cu oportunități de a se promova rapid”, a spus el. 

 

În pofida pandemiei, costul redus nu a încetat să se extindă în întreaga Europă în ultimul an, chiar intrând pe noi piețe

 

În luna august, compania a deschis noi baze de operare pe aeroporturile din Abu Dhabi, Bacău, Bari, Catania, Doncaster Sheffield, Dortmund, Larnaca, Londra Gatwick, Lviv, Milano Malpensa, Oslo Gardermoen, Saint Petesburg și Tirana. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.