Shadow

Royal Caribbean extinde suspendarea croazierelor până pe 15 septembrie

Compania de transport maritim Royal Caribbean Group a anunțat că va prelungi suspendarea majorității croazierelor sale până pe 15 septembrie 2020. De asemenea, trebuie menționat ca o filială spaniolă deținută de grup, Pullmantur Cruceros, s-a declarat în faliment. 

Grupul include brandurile Royal Caribbean International, Celebrity X Cruises, Azamara, Silversea, TUI Cruises  și Pullmantur Cruceros.

După cum a raportat compania de transport maritim printr-o declarație, „Având în vedere circumstanțele de sănătate publică globală, Royal Caribbean Group a decis să extindă suspendarea majorității croazierelor sala până la 15 septembrie 2020, cu excepția navigării din China, suspendate până la sfârșitul lunii iulie, și cele care navighează spre Bermuda, suspendate până la 31 octombrie 2020″.

„Lucrăm cu pasagerii și agenții de turism pentru a gestiona această întrerupere a vacanței lor și regretăm sincer incoveniențele cauzate”, a adăugat compania.

Royal Caribbean și-a suspendat croazierele la nivel mondial începând cu 15 martie.

Royal Caribbean va elimina bufeturile pe navele de croazieră și brevetează propia mască

Una dintre croazierele Royal Cruises

Pullmantur in faliment

Pe de altă parte, Pullmantur a anunțat prezentarea unui faliment în Spania, cu ideea de a putea face față unei situații de lipsă tranzitorie de lichiditate, restructurându-și datoriile.

Cruises Investment Holding și Royal Caribbean Cruises detin 51%, respectiv 49% din Pullmantur.

 

Și Carnival amână reluarea croazierelor

Carnival Corporation a anunțat și în această săptămână că va anula toate călătoriile programate de croaziere până pe 30 septembrie.

Astfel, compania extinde suspendarea peste cea recomandată de Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA), care a sfătuit să nu depășească 15 septembrie ca termen limită și să evite să treacă „dincolo de timpul potrivit”, deoarece ar putea duce la pierderi zilnice de 92 de milioane de dolari și peste 620 de locuri de muncă în SUA.

Dar Carnival, după ce s-a consultat cu porturile și alți actori implicați, a decis să amâne restabilirea operațiunilor deocamdată până la sfârșitul lunii septembrie.

Carnival extinde suspendarea peste cea recomandată de CLIA

 

Oprire generalizată

Numeroase linii de croazieră au decis să-și mențină operațiunile suspendate până în toamna viitoare, în timp ce o altă, linia Holland America Line, nu va reveni până în 2021. Acest lucru este demostrat de un calendar cuprinzător întocmit de asociația portului de croaziere mediteraneene, MedCruise.

Printre ele se numără croaziere CunardP&O CruisesPrincess CruisesPullmantur, Scenic, Seabourn și Virgin Cruises.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.