Shadow

Lufthansa va reduce 22.000 de locuri de muncă urmând valul disponibilizărilor din sector

Lufthansa intenționează să-și reducă forța de muncă cu 22.000 de locuri de muncă și flota sa cu 100 de avioane, în timp ce se confruntă cu o scădere fără precedent a călătoriilor aeriene cauzate de pandemia de COVID-19. Compania aeriană germană a prezis o recuperare foarte lentă a cererii după criză. În această conjunctură gri post-coronavirus, valul disponibilizărilor pare să se răspândească în întregul sector. 

 

Compania aeriană angajează peste 135.000 de oameni în întreaga lume, cam jumătate, in Germania. 

 

Directorul de resurse umane la Lufthansa, Michael Niggeman, a spus: „Fără o reducere semnificativă a costurilor de personal în timpul crizei, vom pierde o repornire ulterioară mai bună, riscând ca Grupul Lufthansa să iasă din criză slăbit semnificativ”. 

 

În luna mai, Lufthansa a ajuns la un acord de salvare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a-l salva de la colaps, lăsând în mâinile Statului german o participare de 20%, pe care intenționează să o vândă până la sfârșitul anului 2023 (a se citi: Lufthansa obține un ajutor de stat de 9 miliarde de euro în Germania).

Lufthansa a parcat 95% din flota sa în timpul pandemiei.

 

Lufthansa a închis compania sa aeriană low cost Germanwings în luna aprilie, invocând modificările pe care le-a provocat impactul pandemiei, deși era deja o mișcare așteptată de analiștii din industrie (a se citi: Lufthansa își închide filiala low cost Germanwings). 

 

Valul disponibilizărilor

Alte companii aeriene iau decizii similare, anticipând o revenire lungă și lentă la nivelurile anterioare ale cererii la sfârșitul anului 2019, înainte de pandemie. 

 

Printre companiile care au anunțat disponibilizări se află British Airways, care a anunțat 12.000 de concedieri din cei 45.000 de angajați, cu peste 1.000 de locuri de muncă pentru piloți în riscRyanair își propune să reducă 3.000 de locuri de muncă, 15% din forța de muncă, o reducere planificată despre care CEO-ul grupului Michael O’Leary a spus că este „minimul de care avem nevoie pentru a supraviețui în următoarele 12 luni”. Compania britanică EasyJet a spus că va reduce 30% din forța sa de muncă, aproximativ 4.500 de locuri de muncă, iar Virgin Atlantic, care angajează 10.000 de oameni, a spus că va elimina 3.000 de locuri de muncă

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.