Shadow

Regatul Unit reduce TVA-ul de la 20 al 5% în turism, agrement și ospitalitate

Guvernul conservator britanic a anunțat stimulente pentru promovarea ocupării forței de muncă, în special în rândul tinerilor, și pentru achiziționarea de locuințe și consum în turism și ospitalitate, ca parte a unui plan de reactivare a economiei după carantina pentru pandemia de COVID-19. TVA-ul pentru turism, agrement și ospitalitate se reduce de la 20 la 5%

 

În „a doua fază” a strategiei sale economice, care urmează introducerii în martie de ajutoare pentru promovarea economiei în timpul închiderii, Guvernul a anunțat scutiri de taxe pentru a stimula piața locuințelor și consumul în baruri, restaurante și atracții turistice

 

Ministrul a dezvăluit că plata impozitului pentru achiziționarea unei proprietăți în primele 500.000 de lire sterline din valoarea sa (555.000 de euro) va fi eliminată până în 2021, iar taxa pe valoarea adaugată (TVA) în turism, agrement și ospitalitate va fi redusă de la 20 la 5%, precum și oferirea populației cu un „voucher de reducere” în august pentru a mânca în baruri și restaurante. 

Turismul și ospitalitate reduca TVA-ul de la 20 la 5%.

 

Ocuparea forței de muncă în rând tinerilor și reincorporarea

Într-o declarație în Camera Comunelor, ministrul Economiei, Rishi Sunak, a spus că va aloca 2 miliarde de lire sterline (sau 2,2 miliarde de euro) pentru plata activități de muncă de șase luni pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani într-o situație precară, deoarece sunt de așteptat să fie grupul cel mai afectat de șomaj și criza economică derivată în caz de urgență pentru sănătate. 

 

De asemenea, a oferit companiilor 1.000 de lire sterline (1.110 de euro) pentru fiecare angajat care se reîntoarce la muncă pentru cei care au fost inactivi în cadrul programului oficial de păstrare a locurilor de muncă, prin care Executivul plătește 80% din salariul angajaților companiilor obligate să se închidă din cauza virusului. 

 

Acest program, care a primit 9,4 milioane de cetățeni (cu un cost pentru stat de 27,4 miliarde de lire sterline sau 30,5 miliarde de euro), va fi eliminat treptat între acum și octombrie, întrucât, potrivit Sunak, nu este realist prelungirea lui în timp. 

 

Sunak a anunțat subvenții pentru gospodării pentru a introduce reforme de economisire a energiei, în cadrul unui plan evaluat la aproximativ 3 miliarde de lire sterline (3.335 milioane de euro) pentru reducerea emisiilor. 

 

Guvernul conservator, care potrivir ministrului, s-a desprins de orice „dogmă” ideologică va oferi 30.000 de locuri de muncă în ucenicie în Anglia și împrumuturi și burse în valoare de 1,6 miliarde de lire sterline (1.779 milioane de euro) pentru sectorul cultural și arte. 

 

Infrastructurii și servicii publice

Intervenția lui Sunak are loc după ce premierul Boris Johnson a anunțat investiții de 5 miliarde de lire sterline (sau 5,5 miliarde de euro) în proiecte de infrastructură pentru a încuraja construcția. 

 

În bugetul de stat din 11 martie, ministrul de externe Exchequer a propus, că „prima parte” a strategiei sale, un pachet de măsuri pentru sprijinirea economiei pentru 30 de miliarde de lire sterline (mai mult de 33 de miliarde de euro), care includea împrumuturi la intreprinderi și programul de păstrare a locurile de muncă. 

 

Ministrul a asigurat că Guvernul a investit până acum 49 miliarde de lire sterline (54,5 miliarde de euro) „pentru a sprijini serviciile publice”. 

 

Sunak a anticipat că „a treia fază” a planului său se va concentra pe „protecția” ocupării forței de muncă, pe care o va detalia într-o altă intervenție după vară. 

 

Banca Angliei prognozează o contracție a economiei britanice cu 14% in 2020, cu o posibila rată a șomajului de până la 9%. 

 

Purtătorul de cuvânt laborist pentru Economie, Anneliese Dodds, a regretat că guvernul Johnson nu a prezentat „un buget de stat complet” și a considerat că a amânat multe decizii cheie” pentru bunăstarea cetățenilor și redresarea economică până în toamnă. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.