Shadow

MSC Cruises începe să navigheze din Italia pe 16 august

MSC Cruises a anunțat deja are două nave pregătite să înceapă navigarea sub protocoale stricte și pentru cetățenii din spațiul Schengen și s-a confirmat că două itinerarii prin Mediterana vor fi lansate luna aceasta, după suspendarea rutelor din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Confirmarea datelor a apărut după anunțul guvernului italian că, începând cu data de 15 august, se va permite ieșirea din croaziere cu turiștii, măsură pentru care președintele executiv al companiei de transport maritim, Pierfrancesco Vago, a mulțumit „călduros”. 

 

Navele „Grandiosa” și „Magnifica” vor începe să funcționeze din porturile Genova (nord) și Bari (sud), respectiv 16 și 29 august și vor fi „primele din lume care vor efectua itinerarii complete de o săptămână”. 

 

MSC Grandiosa, flagship-ul companiei, va oferi croaziere de șapte nopți în vestul Mediteranei și escale în porturile Genova, Civitavecchia/Roma, Napoli, Palermo și Valletta. La rândul său, MSC Magnifica va efectua croaziere de șapte nopți prin estul Mediteranei și cu plecare din porturile italiene Bari și Trieste și se va opri în porturile grecești din Corfu, Katakolon și Pireu (Atena)

 

Compania a indicat într-o declarație că există măsuri „inovatoare” de sănătate și siguranță împotriva eventualelor cazuri de coronavirus create cu colaborarea unei echipe de experți internaționali. 

 

Acest protocol prevede teste de coronavirus pentru oaspeți și pasageri înainte de îmbarcare, excursii „protejate”, asigurare în caz de contagiere „înainte, în timpul său după” și mai puțini pasageri pentru a evita mulțimile la bord, printre altele. 

 

Pentru această fază inițială a operațiunilor de repornire, cele două nave MSC Cruises care vor naviga în Mediterana în actualul sezon de vară vor primi deocamdată pasageri rezidenți în țările Schengen. Mai mult, aceste itinerarii au fost concepute împreună cu diferitele autorități și în funcție de accesibilitatea porturilor, reducând, atunci când este posibil, nevoia pasagerilor de a utiliza transportul public sau zborurile. 

 

MSC a anulat restul croazierelor pe Mediterana, în perioada 16 august -31 octombrie, oferind un bonus clienților săi, de asemenea, celor din Statele Unite până în ultima zi a lunii octombrie. care se vor relua la ora „potrivită”. De asemenea, rutele prin extremitatea est, între 10 septembrie și 26 octombrie, au fost anulate. 

 

În orice caz, compania nu exclude posibilitatea ca alte nave să poată reitera în serviciu la începutul verii și pentru această monitorizează continuu evoluția pandemiei. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.