Shadow

Obama optează pentru tineret și turism pentru a construi o lume mai bună

Intervenția lui Barack Obama la Summit-ul WTTC (World Travel and Tourism Council), care a avut loc la Sevilla, Spania, a depășit așteptările, cu un auditoriu plin în care nu s-a auzit nici musca timp de mai multe de o oră cât a durat interviul realizat de Cristopher J. Nassetta, președintele WTTC și președinte și CEO al Hilton Worldwide. Lui Obama îi este totul clar: tinerii și turismul sunt chemați să facă din aceasta o lume mai bună

Barack Obama a recunoscut că „întreruperile generate de tehnologie fac ca oamenii să se simtă nesiguri și să creeze ziduri pentru a păstra ceea ce cred ca sunt, ceea ce este foarte periculos”. Confruntat cu această poziție, „călătoriile îți permit să-ți deschizi mintea și să te recunoști în oameni din alte țări”.

În acest sens, el a subliniat „marea oportunitate pe care o reprezintă turismul pentru a lucra cu tinerii, care călătoresc diferit pentru că caută experiențe, le place să întâlnească oameni din alte locuri, muzica lor, mâncarea lor… Ei sunt mai inovativi și mai creativi, știu instinctiv că lumea este globală și sunt mai predispuși să colaboreze cu alți oameni chiar dacă nu gândesc ca ei”.

Tinerii vor juca, de asemenea, un rol fundamental în deschidere de perspectivă, deoarece, „nu se sperie de diferențe, schimbări care le sunt familiare, deoarece sunt obișnuiți să vadă lumea prin intermediul telefoanele mobile. Generațiile care vin sunt mai conștiente de drepturi și responsabilități, dar politicienii nu îi atrag deloc, așa că trebuie să lucrăm pentru a-i implica, a reconstrui instituțiile astfel încât să-și găsească preocupările reprezentate”.

Obama a subliniat “marea oportunitate pe care o reprezintă pentru turism a lucre cu tinerii, care sunt mai inovativi și creative, știu în mod instinctive ca lumea e globală”.
Obama a subliniat “marea oportunitate pe care o reprezintă pentru turism a lucre cu tinerii, care sunt mai inovativi și creative, știu în mod instinctive ca lumea e globală”.

Turismul are, de asemenea, un rol fundamental, după cum a subliniat fostul președinte al Statelor Unite, pentru că oamenii să experimenteze alte culturi cu care nu pot fi de acord, într-o epocă în care oamenii doar citesc și îi ascultă pe cei care gândesc ca și ei pentru a-și întări ideile, în special în domeniul rețelelor sociale.

De aceea a făcut o chemare la „toleranță, angajare și acceptare a diferențelor; ceva ce trebuie să învățîm noi înșine și să-i învățăm pe copiii noștri”. Cheia este aceea de a „inspira tinerii să evolueze și să se angajeze în acest scop„, așa cum face Fundația Obama în favoarea schimbării sociale cu tinerii din întreaga lume pe care nu doar îi instruiește, ci le facilitează și să se cunoasca și să creeze sinergii între ei.

 

O agendă clară

Obama a subliniat, de asemenea, că „conducătorii pot ajuta sau pot dăuna turismului; diferența constă în a avea o agendă clară, cu cât mai specifică și mai clară este mai bine, pentru a ști încotro ne îndreptăm și ce probleme trebuie rezolvate”.

Printre acestea, schimbările climatice, care, în propriile cuvinte, „nu este ceva care se va întâmpla în viitor, ci ceva de care deja suferim și care poate pune în pericol destinațiile pe care ne-ar plăcea să le vizităm; și trebuie să le gestionăm pentru țările care nu o pot face. Vestea bună este că lucrurile pe care le putem face sunt cele care fac diferența„.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.