Shadow

Accidentele Boeing 737 MAX: Boeing este dat în judecată de proprii săi acționari

Intrucât CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg, a recunoscut că cauza recentelor accidente mortale, în care au murit în total 346 de persoane, a fost problema cu software-ul său, procesele împotriva producătorului aeronautic american deschise de familiile în doliu s-au acumulat. Acum, se adaugă un nou și surprinzător denunț din partea acționarilor, care ar putea fi chiar mai dăunător. 

Denunțul colectiv deschis, depus la instanța federală din Chicago, afirmă că Boeing a înșelat efectiv acționarii prin faptul că nu a dezvăluit problemele de siguranță cu avionul 737 MAX.

CEO-ul Boeing Dennis Muilenburg și directorul financiar (CFO) Gregory Smith, sunt inculpați. Denunțul afirmă ca ei „au pus rentabilitatea și cresterea peste siguranța avionului și onestitatea”. 

Acuzația susține că „inculpații au înșelat investitorii cu privire la sustenabilitatea operațiunii de baza a companiei Boeing, segmentul aeronavelor comerciale, prin promovarea perspectivelor sale de creștere și profitabilitate, creșterea orientării și menținerea faptului că Boeing 737 MAX era cel mai sigur avion pentru a survola cerul”.

Boeing a recunoscut că un senzor defect a activat în mod eronat sistemul antiblocare, care a împins aeronava spre prăbusire, în ambele accidente, piloții nu au putut rectifica.

Un avion Lion Air Boeing 737 MAX 8 s-a prăbusit în mare în octombrie, iar un avion Ethiopian Airlines s-a prăbusit la sol la scurt timp după decolare în luna martie. Asta a dus la eventuala lăsare la sol a tuturor aeronavelor acestui model în întreaga lume.

Linea de asamblare al modelului Boeing 737 MAX 8 și 9.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.