Shadow

Marriott consideră că cei mai rău s-a terminat, iar gradul de ocupare la nivel mondial ajunge la 30%

Marriott International a înregistrat o scădere cu 84,4% a RevPar-ului global în al doilea trimestru, iar directorul executiv al companiei hoteliere, Arne Sorenson, a declarat investitorilor ca cele trei luni până în iunie „vor marca cel mai scăzut nivel”. Și că „cei mai rău s-a terminat”. 

 

„Din aprilie, nivelurile de ocupare au crescut în fiecare lună în toate regiunile lumii, deși cu rate variabile”, a declarat Arne Sorenson, CEO al Marriott International săptămâna aceasta, anunțând rezultatele trimestrului doi, potrivit Travel Weekly. 

 

„Încă nu vedem când RevPar ar putea reveni la nivelurile din 2019, cu toate acestea, tendințele globale din industrie experimentate în ultimele luni ne oferă încredere că oamenii vor continua să-și crească călătoriile”, a spus executivul. 

Marriott observă semnale de recuperare
Marriott observă semnale de recuperare

 

Mai puțin de 10% din proprietățile Marriott din întreaga lume sunt în prezent închise, până la un vârf de peste 25% din hotelurile închise în aprilie.

 

La nivel global, gradul de ocupare a ajuns la 31% în portofoliul Marriott. Pentru hotelurile care au rămas deschise în fiecare din ultimele patru luni, gradul de ocupare mediu este de 39%. 

 

În funcție de regiune, China a cunoscut cele mai consistente tendințe de recuperare în trimestrul doi, de la un grad de ocupare de o singură cifră în februarie la nivelul actual de aproximativ 60%. 

 

În trimestrul doi, veniturile Marriott au scăzut cu 72,4%, cu o pierdere netă de 234 milioane dolari față de un venit net de 232 milioane de dolari anul trecut. 

 

În America de Nord, Marriott a raportat o scădere de 69% a RevPar-ului anual, cu aproximativ 96% din hotelurile din regiune aflate în prezent în funcțiune. 

 

America de Nord, o regiune sensibilă

Pentru America Latină și Caraibe, o combinație între creșterea cazurilor de COVID-19 și o dependență mai mare de călătoriile internaționale este esențială pentru anticiparea comportamentului cererii. 

 

În aceste țări, 70% din hoteluri au fost închise pentru cea mai mare parte a celui de-al doilea trimestru și în prezent, puțin sub 30% din proprietățile Marriott rămân închise în America Latină și Caraibe

 

Dependența de călătorii internaționali este deosebit de sensibilă în America Latină și Caraibe, unde reprezintă 60% din înnoptări, comparativ cu 40% în Europa și 50% în Orientul Mijlociu și Africa. 

 

La rândul său, vicepreședintele executiv și directorul financiar al Marriott, Leeny Oberg, a adresat îngrijorări cu privire la închiderea permanentă a hotelurilor, spunând investitorilor că, până în prezent, eliminările lui Marriott sunt sub nivelurile scontate „în timp normal”. 

 

„Până în prezent, am văzut capacități foarte puternice din partea proprietarilor pentru a putea găsi accesul la lichiditatea de care au nevoie pentru a menține hotelurile în funcțiune, iar băncile au arătat o voință clară de a întrerupe o perioadă”, a spus Oberg. 

 

„în mod clar, vom vedea o mulțime de excluderi, dar asta nu înseamnă neapărat închiderea hotelurilor. Băncile vor să pastreze valoarea activului; menținerea brandului este cea mai bună modalitate de a o face”, a spus el. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.