Shadow

Test obligatoriu în Germania pentru cei care sosesc din zone cu risc ridicat

Ministrul Sănătății din GermaniaJens Spahn, a informat că, din 8 august, toți călătorii care intră în țară, din zonele considerate de risc ridicat, trebuie să fie supuși unui test COVID-19 obligatoriu și cine refuză poate fi sancționat cu amendă de până la 25.000 de euro. 

Conform noilor reglementări, călătorul are trei posibilități: să prezinte un test efectuat în ultimele 48 de ore în locul unde a venit; să o facă atunci când intră în Germania, la aeroport, gară sau terminalul de autobuz; sau în cele trei zile de la sosirea sa în oricare dintre locurile stabilite pentru aceasta.

Până când rezultatul testului este cunoscut, ceea ce poate dura până la 48 de ore, călătorul este pus în carantină. Cine refuză să se prezinte la teste poate fi sancționat cu amendă de până la 25.000 de euro. 

„Este clar că aceasta este o reducere a libertăților individului, dar mi se pare proporțională cu situația și acceptabilă”, a spus Spahn pentru presa adăugând că „libertatea implică și responsabilitatea față de ceilalți”.

Ministrul sănătății a subliniat că testele efectuate în Germania vor fi gratuite pentru persoanele afectate și a respins propunerile, conform cărora călătorii ar trebui să le plătească pentru că au călătorit în zone de risc pe propia lor responsabilitate.

Jens Spahn a a amintit că, în ciuda pericolului reprezentat de întoarcerea călătorilor din zonele cu risc, cel mai mare număr de infecții continuă să aibă loc în Germania.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.