Shadow

Lufthansa va implementa teste rapide de coronavirus în aeroporturi

Lufthansa intenționează să ofere teste rapide de coronavirus pentru pasageri începând din octombrie. Noile teste antigenice vor fi disponibile inițial pentru pasagerii de la clasa întâi și pentru cei din clasa business„deoarece aprovizionarea este limitată”, potrivit Bjoern Becker, directorul principal al managementului produselor al companiei. El a adăugat că compania aeriană germană are în vedere și testarea pe aeroporturile din Statele Unite și Canada.

Această informație a fost publicată de The Washington Post, care citează agenția britanică Reuters. Testele rapide COVID-19 sunt ieftine de produs, dar sunt în general mai puțin precise decât testele PCR și pot produce negative false. Administrația pentru alimente și medicamente (FDA)  din SUA a stabilit că toate rezultatele negative ale testelor antigen trebuie confirmate cu un test PCR.

Deoarece cererea de zboruri internaționale s-a contractat din ce în ce mai mult odată cu apariția focarelor de virus, mai multe aeroporturi au implementat teste rapide înainte de a urca într-un zbor, pentru a oferi mai multă încredere și o alternativă la perspectivă de 14 zile de carantină. 

Acum se alătură principalele companii aeriene. Alitalia, care au participat la programul de testare rapidă a salivei pe aeroporturile din Roma și Milano, a anunțat că pe această ruta va permite doar îmbarcarea pasagerilor care au avut un test covid-19 cu rezultat negativ cu 72 de ore înainte de zbor. (a se citi: Rute aeriene COVID-19-free cu teste rapide de salivă)

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), la rândul său, a lansat o companie prin care solicită guvernelor să efectueze teste rapide și accesibile pentru toți pasagerii, menționând ca mulți potențiali călători sunt descurajați de cerințele de carantină și de un mozaic de constrângeri în continuă schimbare.

„Măsurile de carantină distrug recuperarea industriei”, a afirmat directorul său general și CEO, Alexandre de Juniac. „Aproximativ 83% dintre călători într-un sondaj recent efectuat pe 11 piețe au declarat că nu vor călători dacă există posibilitatea de a fi în carantină, indicând faptul că industria nu își va recupera pasagerii până când nu există o alternativă la carantină”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.