Shadow

Legea din New York care restricționează închirerile turistice pe Airbnb, în vigoare

Noua „Lege privind înregistrarea închirerilor pe termen scurt” din New York a intrat în vigoare la date de 5 septembrie, în ciuda încercărilor Airbnb de a o opri. De acum înainte, gazdele vor trebui să se înregistreze. De acum înainte, gazdele vor trebui să se înregistreze la un birou special al Primăriei din New York: Registration for Hosts (Înregistrare pentru gazde)

La rândul său, Airbnb se opune acestei noii legislații în domeniul turismului și a susținut că va fi un „proces lent și invaziv pentru viața privată”, cu foarte puține probabilități de autorizare a gazdelor de către autoritățile locale. În plus, platforma online de închirieri turistice descrie această obligație ca fiind un „veto de facto” asupra activității sale.

Legea din New York care restricționează închirerile de vacanță pe Airbnb, în vigoare
Autoritățile din New York sunt limitate la activitățile Airbnb. Sursă: Pexels.

Cu toate acestea, într-o hotărâre judecătorească menționată mai sus din 8 august, judecătoarea Arlene Bluth de la tribunalul statal din Manhattan a respins încercarea Airbnb de la a eluda noul control, considerând că este „rațional” ca New York-ul să ceară gazdelor să se înregistreze și să verifice legalitatea cazării pe care o oferă.

Mai multe restricții pentru Airbnb

Trebuie remarcat faptul că noua înregistrare se adaugă altor restricții deja impuse platformei de închiriere de vacanțe, cum ar fi faptul că gazdele (fie că sunt proprietari sau chiriași) nu pot închiria un apartament sau o casă întreagă vizitatorilor pentru mai puțin de 30 de zile, chiar dacă gazda deține clădirea.

Mai multe articole despre Airbnb:

Războiul dintre hoteluri și Airbnb intră într-o fază decisivă

O nouă asociație globală a hotelurilor va înfrunta Airbnb și Booking

Airbnb îi critică pe reprezentanții UE care cer o nouă reglementare

În ceea ce privește închirerile pe termen scurt (mai puțin de 30 de zile), acestea sunt permise numai dacă gazda stă în aceeași unitate sau apartament cu oaspeții și dacă nu sunt mai mult de doi oaspeți care stau cu gazdă. Și trebuie respectate și celelalte legi legate de utilizarea spatiului, cum ar fi să nu dormiți într-o zonă în care ar fi ilegal să faceti acest lucru: pod, mansardă, subsol sau garaj.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.