Shadow

Germania dezbate aplicarea drepturilor pasagerilor asupra bagajelor

Ca urmare a haosului bagajelor de pe aeroporturile germane, politicieni din diverse partide din țară propun ca drepturile pasagerilor să fie extinse pentru a putea revindica timpii de așteptare la ridicarea bagajelor, demarând o dezbatere privind aplicarea acelorlași reguli și în cazul întârzierilor de zbor. Aceștia vor propune ca măsurile să fie incorporate în regulamentul Uniunii Europene, care reglementează această materie pentru a nu afecta competitivitatea industriei germane. 

În luna iulie, în contextul haosului din aeroporturile europene din cauza deficitului de personal, principalele aeroporturi germane au fost copleșite de acumularea valizelor, nefiind capabile să le proceseze. Berlin, Münich, Hanovra sau Frankfurt, al cărui director a ajuns să atribuie haosul faptului că „mulți călători folosesc valize negre și asta îngreunează identificarea lor” și nu faptului că au concediat 4.000 de angajați în perioada coronavirusului și reangajat doar 1.000.

Reclamații pentru așteptări

Stefan Schmidt, purtătorul de cuvânt al Politicii Verzilor în Bundestag (Parlamentul Federal), a declarat: „Ar trebui să luăm în considerare integrarea timpilor de așteptare la preluarea bagajelor în drepturile pasagerilor”, adăugând că, totuși, aeroporturile și companiile aeriene sunt responsabile de realizarea îmbunătățirilor, conform informațiilor de pe portalul german airlines.de.

Schmidt a citat cazul unui zbor care a aterizat la timp, dar pasagerii au fost nevoiți să șstepte două sau trei ore pentru ca bagajele să le fie livrate. A considerat acceptabil că, după o oră de așteptare, să poată da naștere la prezentarea unei contestații pentru cereri de resursă.

Purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al SPD pentru politica de turism, Stefan Zierke, a declarat grupului de presa Bayern: „Timpurile de așteptare la preluarea bagajelor de peste o jumătate de oră nu mai sunt acceptabile. Ar avea sens dacă ar exista noi reguli privind protecția consumatorului”.

La nivelul UE

Anja Karliczek, purtătorul de cuvant al grupului parlamentar al Uniunii pentru politica turistică, are o opinie similară. „Având în vedere întârzierile tot mai frecvente in revendicarea bagajelor, ar trebui să examinăm în ce măsură ar trebui introduse aici termene favorabile pentru ca pasagerul să depună cereri de daune”. Cu toate acestea, potrivit lui Karliczek, astfel de măsuri ar trebui introduse în întreaga Uniunea Europeană pentru a nu afecta în continuare competitivitatea industriei transportului aeriene germane.

Pentru politicianul din turism FDP Nico Tipplet, extinderea drepturilor pasagerilor este „ultima soluție, dar nu poate fi exclusă”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.