Shadow

Ministerul Turismului din Israel: Se vor construi peste 8000 de camere de hotel până la sfârșitul anului 2023

Comunicat de presă

Obiectivul Ministerului Turismului din Israel până la finalul anului 2030 este atingerea pragului de 10 milioane de turiști și una dintre pârghiile de susținere a acestui obiectiv este și creșterea numărului de camere de hotel, în special în Tel Aviv și Ierusalim, unde este nevoie de investiții de capital semnificative.

Începând cu anul 2021 autoritățile de la Ierusalim au început un proces masiv de construcție de noi camere de hotel și până în prezent peste 4000 de camere sunt în curs de finalizare. Ministerul Turismului din Israel accelerează ritmului de construcției a noi camere de hotel pentru a crește oferta din piață. Această decizie va duce la creșterea concurenței și va reduce costul vacanței în Israel pentru turiști.

Ministrul Turismului, Yoel Razvozov: „Creșterea ofertei de camere de hotel va reduce costul vacanței în Israel, permițându-ne să găzduim mai mult turişti, care vor injecta sume importante în economia israeliană. Acest lucru va reprezenta încă un pas în drumul de a îndeplini obiectivul pe care mi l-am propus pentru turismul din Israel: 10 milioane turiști pe an până în 2030. Vom continua să funcționăm cu toate instrumentele relevante ca să stimulăm și să accelerăm deschiderea noilor unități de cazare și să eliminăm din ce în ce mai multe obstacole din industrie.”

Ministerul Turismului din Israel anunţă că se vor construi peste 8.000 de camere de hotel până la sfârşitul anului 2023. Ministerul alocă 49 milioane dolari pentru a sprijini construirea de noi hoteluri

165 milioane NIS alocate pentru construirea de noi hoteluri

Ministerul Turismului din Israel a alocat granturi de 165 milioane NIS (49 milioane USD) pentru a sprijini planurile de finanțare pentru construirea de noi hoteluri în Israel sau extinderea celor existente. Anul acesta s-a deschis deja David Kempinski la Tel Aviv, stabilind noi standarde pentru cazare și facilități de lux. Două hoteluri noi sunt în curs de deschidere în Ierusalim, precum și un proiect Accor. Până la sfârșitul anului 2023, 25 de hoteluri noi sunt programate să își deschidă porțile în Israel.

Hotelurile tip boutique – la mare căutare în Israel

Printre tendințele momentului s-a remarcat popularitatea în creștere a boutique hotelurilor care, în contextul post pandemic, preferă cazările cu mai puține camere și mai puțin aglomerate, situate în inima orașului, cu servicii premium și unde te poți bucura de mai multă intimitate.

Multe dintre hotelurile de tip boutique sunt realizate prin recondiționarea clădirilor istorice, păstrându-se mult din aspectul original al locului. Este și cazul hotelului Theodore Brown, recent renovat de lanțul internațional Brown Hotels și situat într-o casă tradițională Bauhaus construită în anul 1935. Are 34 de camere și suite, include un restaurant italian condus de Chef Tomer Agay și are un decor interior realizat cu atenție la detalii de arhitectul israelian Kedem Shinar, care aduce un adevărat un omagiu epocii Bauhaus. Hotelul se afla la intersecția Străzii Herzl cu Bulevardul Rothschild, o zonă din Tel Aviv extrem de apreciată pentru restaurante, viața de noapte și destinațiile culturale din apropiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.