Shadow

Companiile de turism se alătură dreptului de veto împotriva Rusiei

În ultimele zile, companii din întreaga lume precum Netflix, Ikea, Volkswagen, Nike, Apple și Toyota, printre multe altele, au anunțat că își suspendă operațiunile din Rusia ca răspuns la invazia de către aceasta a Ucrainei, o ripostă care se aliniază cu sancțiunile impuse de comunitatea internațională. Un cordon sanitar în materie economică cu care lumea de afaceri vrea să condamne atacul promovat de Vladimir Putin, la care au început să se alature și companiile de turism, cu giganți precum Amadeus, Sabre Corporation, Airbnb și Expedia, Airbus sau Boeingcare fie au plecat din țară fie nu mai lucrează cu companiile rusești

Turismul rupe, de asemenea, legăturile economice cu Rusia. Unul dintre ultimii care s-a aliniat boicutului a fost CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, al cărui cont de Twitter afișează în prezent o pictogramă cu steagul albastru și galben al Ucrainei și care a anunțat joi seară ca firma nu mai operează în Rusia și Bielorusia.

În același timp, platforma de închiriere a avansat o altă inițiativă de solidaritate: intenția Aribnb.org de a oferi cazare temporară gratuită pentru 100.000 de refugiați care fug din Ucraina. 

Tocmai, directorii Airbnb au trimis scrisori liderilor europeni, începând cu cei din Polonia, Germania, Ungaria și România, pentru a le oferi sprijin pentru a primi refugiați în interiorul granițelor lor, asigurând sejururi de lungă durată.


La rândul său, Expedia Group a făcut și un pas în această direcție și a anunțat că nu mai oferă călătorii către și dinspre Rusia, ca răzbunare pentru agresiunea ordonată de Putin în Ucraina.

„Ca răspuns la recentele acte și sancțiuni impuse de guvernul (SUA) împotriva Rusiei, am încetat vânzările de călătorii către și dinspre Rusia”, a declarat gigantul de turism din Seattle. 

„Suntem întristați de aceea ce continuă să se întâmple în Ucraina și vom continua să facem tot ce putem pentru a sprijini călătorii afectați, partenerii și membrii echipei noastre cu familia și prietenii din zonele afectate”, indică într-o declarație transmisă de GeekWire, afirmând că politica afectează și platforma de închiriere de vacanță Vrbo, deținută de Expedia.

Bokgragon pe Pixbai.

Aeroflot

Pe lângă o firmă spaniolă, managerul de rezervări de călătorii Amadeus, s-a alăturat dreptului de veto internațional. În acest fel, platforma a anunțat că nu va semna niciun contract nou în Rusia și a scos Aeroflotcompania aeriană controlată de guvernul de la Moscova, din sistemele sale tarifare ca răspuns la conflictul militar din Ucraina.

„Am început să suspendăm distribuția tarifelor Aeroflot în sistemele noastre”, a confirmat pentru Efe compania spaniolă Amadeus.

„Văzând atacurile asupra Ucrainei am oprit imediat orice noi proiecte comerciale pe care le-am fi putut prevedea în Rusia”, spune el.

În acest sens, avansează că nu va fi semnat niciun nou contract în Rusia și, în paralel, actualul său portofoliu comercial din acea țară va continua să fie evaluat. „În același timp, continuăm să evaluăm și să analizăm posibilele repercusiuni ale sancțiunilor internaționale impuse Rusiei, precum și eventualele contramăsuri ale acestei țări”, adaugă el.

Celălalt concurent major al său, americanul Sabre, o companie de software și tehnologie pentru industria de turism, și-a reziliat joi acordul de distribuție cu Aeroflot. Ambele platforme domină peste 80% din piața de distribuție a biletelor de avion, conform calculelor din surse din industrie.

Un avion Aerflot.

Sabre a susținut că lucrează pentru a elimina conținutul zborului operatorul rus din sistemul său global de distribuție (GDS), care este accesat de agențiile de turism, portalurile de călătorie și corporațiile din întreaga lume pentru a cumpăra, rezerva și deservi rezervările de zboruri.

„Luăm atitudine împotriva acestui conflict militar. Ne conformăm și vom continua să respectăm sancțiunile impuse Rusiei”, a declarat Sean Menke, CEO al Sabre. 

„Sabre a monitorizat evoluția situației din Ucraina cu o îngrijorare crescândă. Încă de la început, obiectivul nostru principal a fost siguranța membrilor echipei noastre din regiunea afectată, precum și să facem tot ce putem pentru a sprijini eforturile de ajutor atât de necesare”, a spus Sean Menke într-un comunicat.

Întreținerea companiilor aeriene rusești

De asemenea, cei mai mari doi producători de avioane de pasageri din lume, grupul european Airbus și cel american Boeing, au suspendat întreținerea și suportul tehnic pentru companiile aeriene ruse, alăturându-se listei tot mai mari de companii aeriene occidentale care blochează acea țară pentru invazia sa din Ucraina.

Mai exact, Airbus a încetat să mai trimită piese de schimb în Rusia și să sprijine companiile aeriene ruse, deși a adăugat că se gândește dacă centrul său de inginerie din Moscova poate continuă să deservească clienții locali sub sancțiunile occidentale. 

La rândul său, Boeing a indicat că suspendă, „piesele de schimb, întreținerea și serviciile de asistenț tehnică pentru companiile aeriene ruse”, precum și „operațiunile sale majore” la Moscova.

Croaziere

De asemenea, operatorii de croazieră au fost printre primele companii de turism care au anunțat devierea itinerariilor cu escale în Rusia, companii cheie precum Norwegian Cruise, MSC Cruises, Viking și Carnival Corporation sau AIDA, printre altele, eliminând acele destinații rusești de pe rutele lor.

În acest fel, Norwegian a eliminat Sankt Petesburg din itinerariile pentru tot anul 2022. „Este păcat pentru Sankt Petesburg este una dintre bijuteriile din coroana itinerariilor scandinave”, a spus CEO-ul său Frank del Rio, colectează TravelWeekly.

„În lumina recentelor atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei, brandurile Carnival își vor modifica itinerariile de săptămâna aceasta, odată ce porturile alternative vor fi confirmate. Suntem în pace”, a susținut compania pe rețelele de socializare.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.