Shadow

Companiile aeriene care operează în Regatul Unit vor continua să ceară măști

Companiile aeriene care operează în Regatul Unit anunță că vor continua să solicite pasagerilor să poarte o mască în timpul zborului, un anunț care vine după ce premierul Boris Johnson a informat în cadrul unei conferințe de presă cu privire la planurile sale de a elimina din 19 iulie, supranumită „ziua libertății”, majoritatea restricțiilor impuse pentru controlul COVID-19, inclusiv obligația de a purta masca în transportul public. Cu toate acestea, EasyJet, Ryanair, Jet2.com și British Airways au declarat că purtarea măștii va rămâne obligatorie și că nu au planuri imediate de a elimina măsura după ziua indicată de premierul britanic. (A se citi: Boris Johnson elimina restricțiile și carantină pentru vaccinați)

„În prezent, nu există modificări ale politicii de purtare a măștilor la bordul aeronavelor EasyJet și vom continua să analizăm acest lucru”, a spus compania aeriană britanică. „Continuăm să fim ghidați de consilierul nostru medical intern și de o serie de organisme cheie din industria aviației”.

Jet2.com a declarat că nu va exista nicio modificare a politicii sale de acoperire a feței, adăugând: „Sănătatea și siguranța clienților și colegilor noștri vor fi întotdeauna prioritatea noastră numărul unu. „Vom continua să respectăm orientările și reglementările actuale ale Autorității de Aviație Civilă din Regatul Unit (CAA), inclusiv utilizarea măștilor în aeroporturile noastre și la bordul avioanelor noastre”.

Fotografie: Iberia.

Nici British Airways nu și-a modificat regulile de purtare a măștilor, spunând că „ne menținem politicile în permenantă revizuire”.

La rândul său, Ryanair a declarat, de asemenea, că măștile vor rămâne obligatorii „indiferent de țară de plecare sau de destinație”.

Comunitatea medicală britanică s-a opus ca folosirea obligatorie a măștii să rămână ca „recomendare”, cu atât mai mult cu distanța socială, cu atât mai mult cu cât distanța socială se află și printre restricțiile COVID-19 care vor fi eliminate începând cu 19 iulie.

Johnson a anunțat, de asemenea, redeschiderea tuturor unităților, inclusiv a vieții de noapte, precum și că nu vor exista limite maxime pentru întâlnirile sociale.

„Trebuie să începăm să trăim cu coronavirusul”, a spus premierul înainte de a anunța măsuri care, în practică, presupun că Anglia va intra pe 19 iulie în faza a patra a foii de parcurs stabilite de guvernul său pentru a ieși din restricțiile puternice puse în aplicare la începutul anului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.