Shadow

Care este impactul extinderii varientei Delta asupra rezervărilor germane

Extinderea variantei Delta a COVID-19 în diferite destinații a devenit încă o amenințare pentru sezonul de vârf al sectorului. Cu toate acestea, o parte din industria turismului german tocmai a lansat un mesaj de liniște: îngrijorarea care dezlănțuie această variantă nu a afectat până în prezent rezervările pentru această vară. Deși unii operatori de turism nu au observat anulări masive până acum din cauza ingrijorării cu privire la contagiile din locul lor de vacanță, alții consideră că este încă prea devreme pentru a evalua situația potrivit presei germane. „Continuăm să vedem o cerere foarte mare, în special pentru călătoriile scurte în timpul vacanțelor de vară din 2021”, a explicat Ralph Schiller, directorul general al FTI Group

 

În acest sens, Schiller subliniază că, chiar și în regiuni precum Mallorca, controversa din cauza focarului macro în timpul călătoriilor de studiu care a afectat a aproximativ 2.000 de tineri din 12 comunități autonome din Spania, a avut un impact foarte redus în rândul clienților până în prezent, potrivit presei germane, precum Fvw și RND. 

 

„Au reacționat calm, așa că în acest moment nu vedem o creștere a anulărilor pentru insulă”, spune el. 

 

De asemenea, DER Touristik susține că nu a înregistrat în acest moment „o creștere a anulărilor”. După cum a indicat compania rezervările pe termen scurt arată că clienții lor vor să să bucure de acele vacanțe binemeritate în această vară pe care ne le-au putut face în 2020. Cu toate acestea, au înregistrat o anumită îngrijorare în rândul utilizatorilor săi. 

Turiști germani la sosirea lor în Palma de Mallorca de Paști. Fotografie: Cati Caldera /EFE.

 

„Observăm în consultările făcute în centrul nostru de serviciu pentru clienți că știrile pe care mass-media le transmite generează incertitudine în rândul consumatorilor”, detaliază ei. 

 

Cazul Portugaliei

La rândul său, Andrea Rüttgers, manager de Turism la Schauinsland-Reisen este de acord că până acum nu au existat efecte negative asupra rezervărilor ca urmare a extinderii noii variante în destinații, cu excepția anulărilor recente pentru Portugalia.

 

„Intrucât Portugalia nu va mai fi clasificată ca o zonă de variantă de virus începând cu 7 iulie, situația rezervărilor de aici s-ar putea schimba din nou”, afirmă el. 

 

Trebuie menționat că începând cu 7 iulie, Germania a relaxat restricțiile pentru călătorii din Regatul Unit, Portugalia, Rusia, India și Nepal. 

 

Potrivit Schauinsland-Reisen, în prezent, toate rezervările sunt făcute cu prea puțin timp înainte sau deja pentru iarna viitoare. 

 

Prea devreme pentru a cuantifica

La rândul său, asociatia agentiilor germane și a operatorilor de turism DRV susține că este încă prea devreme pentru a cuantifica efectele variantei delta asupra comportamentului clienților, deși observă că „dorința oamenilor de a călători este de neclintit”. 

 

Potrivit acestuia, în Portugalia, care a fost afectată de varianta delta, organizatorii nu numai că au anulat călătoriile, dar nu acceptă noi rezervări pentru moment. „Au oprit sistemele pentru o vreme”, explică o purtătoare de cuvânt a DRV. 

 

În acest sens, cel mai mare operator de turism din lume, TUI Group refuză să evalueze consecințele îngrijorării cu privire la varianta delta asupra comportamentului rezervărilor, în timp ce Alltours afirmă că este încă prea devreme pentru a evalua situația. 

 

Cu toate aqcestea, proprietarul Alltours, Willi Verhuven, a avertizat deja acum două săptămâni că creșterea incidenței cauzată de focarul macro din Mallorca „pune sezonul estival în pericol”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.