Shadow

Britanicii vor putea călători în destinațiile de pe lista galbenă din 19 iulie

19 iulie. Aceasta este cea mai așteptată dată de către sectorul turistic din Regatul Unit. Din acea zi, englezii complet vaccinați vor putea călătorii în destinațiile de pe lista galbenă a semaforului COVID fără a fi nevoie să intre în carantină la întoarcerea acasă, a informat minstrul Transporturilor, Grant Shapps, pe contul său de Twitter. Măsura va facilita călătoriile în aproximativ 140 de țări, inclusiv România. Inițial, au fost luate în considerare două date, 19 iulie și 16 august. Tocmai, cu prevederea că cerința de carantină pentru britanici să fie relaxată odată cu vaccinarea completă, cererea de vacanțe către destinațiile de pe lista galbenă au crescut.

Această nouă măsură va facilita călătoriile în țările de pe lista galbenă COVID, care include România și majoritatea Europei. Relaxarea restricțiilor va oferi un balón de oxigen pentru industria țării și a altor destinații, puternic afectate de criza COVID-19.

Grant Shapps.

“Actualizare: începând de luni 19 iulie, la ora 4:00 a.m., adulții britanici complet vaccinați nu vor trebui să se izoleze la sosirea din țările de pe lista galbenă COVID”, a anunțat Shapps pe Twitter.

După cum a explicat ministrul, măsura reprezintă, “un alt pas pentru redeschiderea completă a călătoriilor internaționale”. De asemenea, a informat că nici copiii sub 18 ani nu vor trebui să intre în carantină.

În timpul unei apariții în Parlament, Shapps a explicat că, cu toate acestea, persoanele complet imunizate vor trebui să facă un test la întoarcerea în Regatul Unit din țările de pe lista galbenă.

În prezent, reglementările stabilesc că la sosirea din destinațiile de pe lista galbenă, călătorii trebuie să facă un test înainte de plecarea lor de la locul de vacanță și apoi două teste PCR în a doua și a opta zi după întoarcere. Începând cu 19 iulie, al treilea test nu va mai fi necesar, potrivit presei britanice.

La rândul lor, cei care se întorc din țările de pe lista verde vor trebui, de asemenea, sa facă în continuare teste PCR în a doua zi de la întoarcerea lor, în ciuda faptului că sectorul asigură că acestea sunt inutile și că nu au fost înregistrate până în prezent cazuri pozitive.

Shapps a subliniat, de asemenea, că, deși guvernul va elimina recomandarea de a nu călători în țările de pe lista galbenă începând cu 19 iulie, restricțiile actuale aplícate la întoarcerea din țările de pe lista roșie vor fi menținute.

“Vrem să primim din nou vizitatori internaționali în această țară și lucrăm pentru a ne extinde abordarea față de persoanele vaccinate din piețele importante și din destinațiile de vacanță la sfârșitul verii, cum ar fi Statele Unite și UE”, o chestiune despre care vor fi oferite mai multe informații “la timpul potrivit”, a indicat el.

Creșterea cererii

Tocmai, înainte de punerea în aplicare a măsurii, au avut loc deja primele efecte: ca o consecință a acestei relaxări previzibile a carantinei pentru țările de pe lista galbenă, încrederea consumatorilor a “crescut dramatic”, potrivit site-ului de comparație a prețurilor TravelSupermarket.

Potrivit informațiilor publicate de acest site, 55% din rezervările de pachete de călătorie pentru iulie și august au fost înregistrate acum două săptămâni, comparativ cu 10% de acum trei săptămâni.

Boris Johnson confirma săptămâna trecută, știrea pe care Guvernul său a luat-o în calcul de câteva săptămâni: eliminarea restricțiilor și carantina pentru persoanele vaccinate. Începând cu 19 iulie, această măsură va deveni în cele din urmă o realitate.

Johnson realiza acest anunț lăsând deoparte observațiile și îngrijorările exprimate de oamenii de știință din țară cu privire la viteza cu care guvernul schimbă total măsurile în plină extindere a variantei delta.

Presiunea din partea sectorului

Industria călătoriilor este încrezătoare că eliminarea carantinei pentru turiștii complet vaccinați din destinațiile de pe lista galbenă va duce la creșterea rezervărilor pentru destinații cheie precum Spania, Grecia și Portugalia în această vară. Trebuie amintit că, în ultímele săptămâni, el ceruse guvernului britanic să accelereze redeschiderea călătoriilor internaționale.

Patruspreze lideri ai sectorului din Regatul Unit i-au scris noului ministru al Sănătății cerându-i să relaxeze restricțiile de călătorie pentru destinațiile de pe lista galbenă cât mai curând posibil, deoarece doar “acțiunea hotărâtă și promptă va salva locurile de muncă”.

La rândul său, CEO-ul Jet2, Steve Heapy, a făcut recent un nou apel către guvernul britanic, îndemnându-l să “ia decizii curajoase” în política sa de călătorii, pentru a-i oferi industriei posibilitatea de a avea “o vară pe jumătate decentă”. Vara nu este încă pierdută, spune Heapy, dacă lista verde este extinsă și dacă eliminarea carantinei pentru călătorii vaccinați care călătoresc în destinații de pe lista galbenă va începe curând.

Actualizarea semaforului

Pe de altă parte, este de așteptat că guvernul să anunțe săptămâna aceasta următoarea actualizare a semaforului COVID. În ultima actualizare, Malta a fost adăugată pe lista verde a Angliei, în timp ce Insulele Baleare, Madeira și mai multe destinații din Caraibe au fost adăugate pe lista verde de observare, cu riscul de a reveni pe lista galbenă în funcție de evoluție.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.