Shadow

Britanicii fac rezervări pentru 2022, deoarece au puțină încredere în vara anului 2021

Britanicii sunt dornici să călătorească, dar având în vedere situația din țara lor și din destinațiile lor preferate și având în vedere recomandările guvernului lor că este „prea devreme” să știe dacă să rezerve sau nu sărbătorile de iarnă pentru acest an, încep să rezerve pentru 2022 și chiar 2023. Agențiile și operatorii din Regatul Unit înregistrează rezervări pentru ultimele patru luni ale anului 2021, dar vara pare pierdută în acest moment.

 

Peste 4 din 10 rezervări primite de Advantage Travel Partnership, cel mai mare grup de agenții de turism independente din Regatul Unit, sunt rezervări pentru vacanțele din 2022, un semn clar că speranța că vor fi ridicate restricțiile actuale se estompează la timp pentru vara anului 2021, după cum informează ziarul britanic din sector Travelmole

 

Pentru cei responsabili de acest grup de agenții, încrederea consumatorilor a scăzut pentru vară, la fel și speranța de a putea face o pauză de Paște. 

 

Dincolo de 2021

În același timp, angrosistul Not Just Travel a raportat că 62% din vânzările actuale sunt destinate călătoriilor, „dincolo de 2021”. 

 

Mass-media britanică subliniază modul în care preocuparea industriei coincide cu viziunea Downing Street despre călătorii pentru această vară: perspectivele de călătorii internaționale masive pentru a reveni în această vară sunt foarte mici. De fapt, pentru guvernul britanic, vacanțele de vară sunt o prioritate mai mică, așa cum au subliniat mai mulți miniștri ai săi în ultimele zile. 

 

Agențiile și angrosiștii au înregistrat unele rezervări de vară pentru iunie și iulie, dar majoritatea sunt destinate excursiilor din august, probabil din cauza impactului pozitiv pe care îl pot avea vaccinurile. Cu toate acestea, britanicii caută deja în 2022 să facă planuri reale de călătorie, potrivit purtătorilor de cuvânt ai Advantage, care spun că 43% din rezervările primite în ultima săptămână sunt destinate călătoriilor în 2022

 

Insulele Canare, Grecia și New York sunt destinațiile alese de acei călători care gândesc deja în 2022. 

Patru din 10 rezervări în acest grup independent de agenții de turism sunt pentru vara 2022. De asemenea, există rezervări pentru 2022.

 

Președintele Barrhead Travel, una dintre marile agenții online din Regatul Unit, s-a asigurat că săptămână de săptămână văd cum „cresc rezervările pentru iarna 2021/22 și vara 2022 și se fac rezervări chiar și pentru vara 2023”

 

Industria britanică cere Downing Street să explice ce planuri are pentru această vară în ceea ce privește obligația de a efectua teste sau în ceea ce privește coridoarele de transport aerian sigure, deoarece, în ciuda, incertitudinii, atât companiile, cât și clienții trebuie să știe care sunt planurile sau previziunile oficiale. 

 

A merge în vacanță este „ilegal”

Boris Johnson a precizat miercuri la BBC că este interzisă plecarea în vacanță în străinătate în acest moment. „Putem spune că plecarea în vacanță este ilegală”, a asigurat el. 

 

Premierul a apărat măsurile luate în țară pentru a preveni introducerea de noi variante ale virusului și a respins criticile primite și, de asemenea, cererile pentru controale aeriene mai stricte, deoarece cu limitările actuale, spun criticii, se pare că Guvernul consideră virusul poate ajunge doar pe zboruri directe

 

Johnson a spus că „este important să nu izolăm total națiunea”. 

 

La rândul ei, președinte WTTC, Gloria Guevara a fost din nou împotriva carantinelor, deoarece „acestea stagnează economia și redresarea acesteia și dăunează reluării globale a industriei turismului”, a spus el. 

 

Guevara consideră că blocajele sunt contraproductive și, „pur si simplu nu opresc extinderea Covid-19 și a noilor variante ale virusului”, a asigurat el. 

 

Nu există o dată pentru începerea carantinei în hoteluri

Deși a fost anunțată pe 27 ianuarie, carantină hotelieră obligatorie, care este acum pentru pasagerii din 33 de țări, nu a început încă, iar data este neclară, potrivit presei sectoriale britanice. 

 

Secretarul de Stat pentru Sănătate, Matt Hancock, a refuzat să confirme dacă această măsură va fi deja în curs la sfârșitul lunii, deși este așteptat să apară joi pentru a clarifica câteva detalii importante.

 

În principiu, data aleasă pentru începerea carantinei a fost 15 februarie

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.