Shadow

Danemarca finalizează un pașaport digital de vaccinare

Pentru a reactiva călatoriile și a reduce restricțiile actuale la mobilitate, Guvernul Danemarcei promovează dezvoltarea unui pașaport digital care să demonstreze că o persoană este vaccinată împotriva COVID-19. Ministrul Finanțelor, Morten Boedskov, a declarat ieri că peste trei ani sau patru luni documentul „va fi gata să fie utilizat, de exemplu, în călătorii de afaceri”. Ca prim pas, la sfârșitul lunii februarie, cetățenii danezi vor putea vedea confirmarea dacă au fost imunizați pe un site oficial, astfel încât să poată dovedi dacă este necesar.

 

„Va fi pașaportul suplimentar pe care îl poți avea pe telefonul mobil și care va documenta că a-i fost vaccinat. Este vorba despre faptul că, ca și țară profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume să îl avem”, a spus el într-o conferință de presă Morten Bødskov. 

 

„Este absolut crucial să putem reînvia societatea daneză, astfel încât companiile să poată reveni pe drumul cel bun, deoarece multe dintre ele sunt globale, având întreaga lume ca piață”, a adăugat el. 

Măsurile pretind să reactiveze călătoriile printre alte obiectivele.

 

„Folosind progresele digitale disponibile putem promite călătoria și participarea la viața culturală din Danemarca. Ne vom bucura de pașaport timp de mulți ani”, a declarat Lars Sandahl Sorensen, director general al Confederației Industriilor Daneze la aceeași apariție. 

 

Autoritățile sanitare daneze raportaseră în urmă cu o lună că pregătesc un pașaport pentru vaccinare, o inițiativă care a provocat proteste în unele partide, care ar putea provoca o diviziune socială și marginalizarea grupurilor de cetățeni care nu au primit vaccinul. 

 

Limitări ale mobilității

Guvernul danez, care a crescut restricțiile de călătorie în ultima luna, a anunțat marți o lege de urgență pentru a stabili o carantină obligatorie de zece zile la intrarea în țară, care poate fi scurtată dacă un test PCR negativ este prezentat patru zile mai târziu de la sosire. 

 

Danemarca a înregistrat până acum aproape 200.000 de cazuri și 2.160 de decese cauzate de coronavirus cu o rată a mortalității de 36,67 la 100.000 de locuitori, mai mică în contextul european și o treime din cea a Suediei, cea mai pedepsită dintre țările nordice, dar de trei ori mai mult decât Norvegia și Finlanda

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.