Shadow

Boeing și FAA se confruntă cu primul denunț pentru modelul 737 MAX

Primul denunț pentru accidentul al companiei Ethiopian Airlines cu Boeing 737 MAX a fost prezentat la un tribunal federal din Chicago, pretizând daune companiei Boeing, astfel că a implementat un sistem automat de control al zborului defect

Familia lui Jackson Musoni, un cetățean din Rwanda, cere compensații nespecificate.

Musoni a fost unul dintre cei 157 de oameni uciți în prăbușirea avionului 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines la scurt timp după decolare.

Denunțul spune că producătorul de aeronave nu a avertizat companiile aeriene sau piloții despre presupuși senzori care nu functionează, ceea ce a determinat prăbușirea avionului.

În plus, denunțul este adresat Administrației Federale de Aviație (FAA) din Statele Unite pentru „neglijență în certificarea a 737 MAX 8 prin delegarea unei autorități de reglementare prea mare lui Boeing asupra avionului propiu”. 

Agenția de securitate nu a furnizat nici „testele, instruirea piloților și actualizarea manualelor, care ar fi fost necesare pentru noul 737 MAX 8 conform propriilor reguli și protocoale obligatorii ale FAA”, spune denunțul.

Boeing tocmai a completat o corectare a software-ului pentru modelul 737 MAX pentru a preveni incidente similare și va fi revizuit de FAA și alte agenții de aviație (Boeing prezintă îmbunătățirile de securitate pentru modelul 737 MAX).

Toate modelel 737 MAX au rămas la sol pe tot parcursul lunii martie, la trei zile după accident și sunt susceptibile de a rămâne așa pentru încă câteva săptămâni.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.