Shadow

Amadeus investește 9 mil. de euro în aplicația pentru rambursarea TVA-ului Refundit

Programul de investiții în start-up-uri Amadeus Ventures a condus la o rundă de investiții de 8,85 de milioane de euro (9,8 milioane de dolari) în Refundit, o aplicație mobilă care călătorii o pot folosi pentru a solicita digital rambursarea TVA-ului

Această soluție digitală își propune să le permită turiștilor din întreaga lume care vizitează Europa să solicite restituirea TVA-ului cât mai curând și mai eficient.

În fiecare an, turiștii care călătoresc în Uniunea Europeană nu primesc aproximativ 90% din rambursările de TVA în valoare de aproximativ 23.000 de milioane de euro, potrivit unei anchete realizate de Adkit. 

Soluția, care se află în prezent în faza pilot în Belgia, intenționează să elimine liniile lungi și documentele, astfel încât restituirea TVA să devină un proces complet digital.

Tot procesul de rambursare a TVA-ului este complet digital.

Refundit a fost co-fondată în 2017 de antreprenorul în serie Uri Levine, mai cunoscut pentru cofondarea aplicației de navigație Waze, si Ziv Tirosh, fostul CEO și co-fondator al Stockton, compania de biotehnologie agricolă.

Pentru a solicita TVA-ul prin aplicația mobilă Refundit, turiștii non-UE trebuie să facă fotografii cu chitanțele, permisele de îmbărcare și pasapoarte pentru, a solicita apoi rambursarea TVA-ului.

Autoritățile fiscale din țările in cauza vor examina cererile digital și vor trimite, de asemenea, o confirmare digitală călătorului. 

Principala inovație care diferențiază Refundit de concurenții săi este procesul digitalizat de la început până la sfârșit, atât pentru călător, cât și pentru autoritățile fiscale. Până acum, în majoritatea țărilor UE, călătorii trebuiau să completeze formularele și să meargă la biroul vamal al aeroportului, ceea ce ar adăuga stres inutil și o durată mai lungă a călătoriei.

Refundit a câștigat o competiție recentă în domeniul tehnologiei de călătorie a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) la care au participat 2.700 de start-up-uri din 132 de țări.

 

Simplificarea unui proces complex

„Procesul actual de solicitarea a TVA-ului este complicat și ineficient pentru toate părțile interesate. Oferind o soluție digitală inovatoare de la început până la sfârșit, Refundit oferă valoare reală tuturor părților interesate”, explică Ziv Tirosh, co-fondator și CEO al start-up-ului.

„Soluția noastră aduce beneficii tuturor: turistului, comerciantului, autorităților fiscale și economiei țării, făcând cumpărăturile o experiență mai atractivă”, adaugă el.

Pentru Stefan Ropers, președintele de Strategic Growth Businesses al Amadeus, această investiție este o oportunitate de a „îmbunătăți experiența de călătorie” și de a oferi călătorului o autonomie mai mare.

Amadeus și-a lansat programul de investiții în start-up-uri în 2014. De atunci, a incorporat peste 150 de start-up-uri în afacerile sale și a devoltat peste 20 de proiecte comune cu societățile sale de investiții. Numai anul acesta a investit în patru proiecte.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.