Shadow

Agențiile germane se plâng de extinderea restricțiilor

Decizia Guvernului Germaniei de a se prelungi cu încă două săptămâni, până la data de 14 septembrie, recomandarea împotriva călătoriilor neesențiale în țări terțe din cauza pandemiei coronavirusului a supărat  asociația de agenții și operatori de turism germani DRV. „Acest avertisment este fatal pentru industrie. Este o greșeală să grupezi 160 de țări cu evoluții diferite în toate domeniile”, critică entitatea într-un mesaj pe rețelele de socializare, în care avertizează, de asemenea, că economia globală nu se va recupera fără călătorii. O critică la care s-a unit și operatorul de turism FTI Group

De asemenea, într-un comunicat, DRV a indicat că decizia executivului german „trimite un mesaj incorect”.  „Guvernul federal neglijează faptele și crează o problemă complexă pentru cei care se întorc acasă”, a lamentat președintele DRV, Norbert Fiebig.

Președintele DRV Norbert Fiebig.

În acest sens, Fiebig cenzurează că executivul nu are o idee clară atunci când face teste călătorilor care se întorc în țară. „În primul rând, cu câteva săptămâni în urmă, a decis să efectueze teste masive pentru toți călătorii care se întorc din zonele de risc, apoi Guvernul a fost nevoit să recunoască faptul că capacitățile acestora sunt insuficiente”, a amintit el.

„Cursul politic în zig-zag nu are claritate și fiabilitate. Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, încurcă turiștii”, se plânge președintele DRV, care afirmă că, odată cu extinderea avertismentului de călătorie, „guvernul federal interzice de facto operatorii de turism”. 

Deși DRV confirmă că numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săpțămâni, se subliniază că numărul testelor efectuate a crescut și el, în timp ce rata infecției „rămâne constantă în jurul valorii de un procent”.

„Cu alte cuvinte: multe teste cresc numărul absolut de infecții detectate, dar acest lucru nu mărește rata”, explică el. Cu toate acestea, regretă că din sferele politice s-a răspândit ideea că în principal cei care se întorc din călătorii sunt responsabili de creșterea cazurilor. „Aceasta este o reducere inacceptabilă a dezbaterii”, consideră el.

Potrivit acestuia, Institutul Robert Koch (RKI) a identificat deja zonele de risc cărora le poate fi atribuit cel mai mare număr de infecții, care includ Kosovo, Serbia și Bosnia.

„Prin urmare, pachetele tradiționale de vacanță nu sunt responsabile pentru creșterea infecțiilor, ci călătorii care își vizitează familia, rudele și prietenii în aceste zone”, detaliază asociația.

„Pe de altă parte, guvernul federal presupune că o vacanță la o fermă din Mallorca este extrem de periculoasă și că călătoria în străinătate ar putea fi reprobabilă din punct de vedere moral. Și asta este greșit. Pachetele turistice nu reprezintă un pericol mai mare decât călătoriile cu autobuzul sau trenul în principalele orașe germane”, afirmă DVR. 

În acest moment, entitatea reamintește că, conform RKI, cel mai ușor loc de infectare este însăși Germania. „Infecțiile sunt adesea transmise în adunările de familie numeroase, la locul de muncă și în timpul activităților de agrement”, ceea ce reamintește că regulile distanței și igienei nu sunt adesea respectate suficient în viața de zi cu zi.

„Încălcarea regulilor este inacceptabilă și nu trebuie tolerată, nici în Germania, nici în străinătate. O călătorie la lacul vecin, la Marea Nordului sau la Marea Baltică sau la munții germani nu este mai puțin periculoasă decât o călătorie în Grecia sau Portugalia, atât timp cât sunt respectate standardele de igienă”, constată el.

Din acest motiv, Fiebig insistă asupra faptului că extinderea generală a consultanței de călătorii în întreaga lume „nu are o viziune diferențiată a unei probleme complexe”, dăunând în același timp „industria călătoriilor din Germania, Europa și în întreaga lume”

 

Reclamații

În acest fel, industria germană a călătoriilor solicită guvernului federal să ia o serie de decizii, cum ar fi o recomandare de călătorie diferențiată, în care cazurile de COVID din țări și regiunile lor sunt evaluate în mod adecvat, o comunicare corectită a schimbărilor din zonele cu risc, astfel încât călătorii care se află deja în locul unei destinații să aibă posibilitatea de a se întoarce în oraș în condiții de siguranță și fără carantină, datorită unui preaviz suficient în momentul clasificării zonelor cu risc, sau o reprezentare realistă a riscurilor și locurilor de infecție, printre altele.

„Călătorii care se întorc nu sunt principalii vinovați de creșterea contagierii cu COVID-19 în Germania. O comunicare clară a guvernului federal este necesară aici”, spune el. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.