Shadow

Veneția limitează grupurile de turiști ghidați la maximum 25 de persoane

Consiliul municipal din Veneția a adoptat o rezoluție de modificare a regulamentului de poliție și siguranță al orașului, adăugând un articol care limitează numărul de persoane din grupurile însoțite de ghizi în centrul istoric al Veneției și pe insulele Murano, Burano și Trocello. Limitarea va intra în vigoare de la 1 iunie anul acesta

Grupurile nu pot depăși 25 de persoane, adică jumătate dintr-un autobuz turistic; este interzisă utilizarea difuzoarelor care pot provoca confuzie și deranj; este interzisă oprirea pe străzile înguste, pe poduri sau la punctele de trecere. 

Elisabetta Pesce, consilier pentru siguranță și securitate, a explicat că „aceasta este o măsură importantă menită să îmbunătățească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric și pe insulele Murano, Burano și Torcello, promovând turismul sustenabil și asigurând siguranța și securitatea orașului.

„Propunem actualizarea regulamentului de poliție și siguranță urbană cu un nou articol dedicat reglementării modului de desfășurare a vizitelor de grup însoțite, cu o atenție deosebită la protecția locuitorilor și la promovarea mobilității pietonale„, a spus el.

Veneția limitează grupurile de turiști ghidați la maximum 25 de persoane
Veneția primește 20 de milioane de vizitatori pe an. Sursă: Adobe Stock.

„Prin introducerea unui nou articol în regulamentul de poliție și siguranță urbană, care se referă la grupurile și ghizii turistici în centrul istoric și pe insulele principale, administrația dorește nu numai să dea reguli precise pentru a respecta fragilitatea Veneției, situația traficului și conviețuirea cu cei care locuiesc în Veneția, ci și să dea semnal cu privire la prezența ghizilor turistici neautorizați, care prin acest nou articol nu vor mai fi tolerați”, a adăugat consilierul pentru comerț, Sebastiano Costalonga.

Potrivit consilierului, „reglementarea grupurilor care vizitează orașul va servi, de asemenea și mai ales, pentru a garanta certificarea ghizilor care le însoțesc”. 

La rândul său, consilierul pentru Turism, Simone Venturini a declarat că această măsură „face parte dintr-un cadru mai larg de intervenții menite să îmbunătățească și să gestioneze mai bine turismul în Veneția, asigurând astfel un echilibru mai bun între nevoile celor care trăiesc în oraș fie că sunt rezidenți sau lucrători, și cele ale celor care vin în vizită”.

În septembrie 2023, Consiliul Local a aprobat o taxă de intrare de 5 euro pentru vizitatori, pentru a descuraja turismul de o zi, care va fi pusă în aplicare în primăvara anului 2024.

Veneția, oraș înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, primește aproximativ 20 de milioane de vizitatori pe an pe o suprafață de 414 km2, fiind unul dintre cele 55 de situri incluse chiar de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol în 2023.

Mai multe știri despre Veneția și turismul de masă?

Top cele mai aglomerate destinații din Europa

Veneția va percepe taxa de intrare pentru vizitatori din primăvara anului 2024

Veneția: rezervare necesară pentru a intra din 16 ianuarie 2023

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.