Shadow

Top cele mai aglomerate destinații din Europa

Destinațiile europene cu cei mai mulți turiști pe cap de locuitor în actualul sezon estival, cele în care se poate vorbi de supra-turism, sunt răspândite pe întreg continentul. Pentru a întocmi topul 10, portalul de case de vacanță Holidu a comparat numărul de turiști anual în 2019 cu numărul de locuitori ai orașului respectiv.

Lista este condusă de Dubrovnik, un oraș de coasta la Marea Adriatică, cu 36,0 turiști pe cap de locuitor, slab populat, dar inundat de turiști, mai ales în lunile iulie și august. Cei care vor să evite aglomerațiile de turiști ar trebui să viziteze orașul în luna mai sau la jumătatea lunii septembrie până la jumătatea lunii octombrie, potrivit site-ului.

Top cele mai aglomerate destinații din Europa

Acesta este urmat de orașul lagună Veneția, cu 21,3 turiști pe cap de locuitor, inclusiv turiștii de o zi de pe navele de croazieră. În august 2021, a fost impusă o interdicție pentru navele mari de croazieră în centrul orașului. În plus, excursioniștii de o zi trebuie să facă o rezervare și să plătească o taxă de intrare începând cu 16 ianuarie 2023. Se recomandă o vizită între septembrie și noiembrie.

Vizitarea în extrasezon

Bruges, capitala Flandrei de Vest, are 21.1 turiști pe cap de locuitor în actualul sezon estival. De la sfârșitul lunii mai și până aproape de vară, orașul atrage mulțimile, la fel ca și celelalte destinații cele mai saturate din Europa. Holidu recomandă o vizită în extrasezon la începutul lunii mai sau septembrie.

Mai multe informații legate de supraturism:

Acropola din Atena va avea o limită zilnică de vizitatori

Doresc locuitorii din Kyoto întoarcerea turiștilor?

Pe listă se află și Rodos, cu 20,9 turiști pe cap de locuitor, care este recomandat să fie vizitată, atât insula cât și capitala sa, în perioada aprilie-mai pentru a evita perioada de vârf a vacanțelor, aglomerația și prețurile mai mari. Restul destinațiilor saturate din Top 10 se situează sub bariera de 20 de turiști pe cap de locuitor.

Top 10 destinații saturate în Europa

  1. Dubrovnik: 36,0 turiști pe cap de locuitor
  2. Veneția: 21,3 turiști pe cap de locuitor
  3. Bruges: 21,1 turiști pe cap de locuitor
  4. Rodos: 20,9 turiști pe cap de locuitor
  5. Reykjavik: 16,3 turiști pe cap de locuitor
  6. Florența: 13,5 turiști pe cap de locuitor
  7. Heraklion: 13,4 turiști pe cap de locuitor
  8. Amsterdam: 12,1 turiști pe cap de locuitor
  9. Dublin: 11,3 turiști pe cap de locuitor
  10. Tallinn: 9,6 turiști pe cap de locuitor

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.