Shadow

Tehnologia ca soluție la toate problemele noastre?

Experții adunați la ultima ediție online a Web Summit promovează utilizarea tehnologiei sale, în special a inteligenței artificiale, pentru a rezolva problemele generate de ea însăși, cum ar fi protecția vieții private, mai bine decat guvernele, așa cum a subliniat Kai-Fu Lee, fondator și CEO al fondului chinez de capital de risc Sinovation Ventures. În opinia sa, „o combinație de reglementare plus tehnologie este impusă pentru a rezolva aceste probleme care decurg din tehnologie se impune pentru a rezolva aceste probleme care decurg din tehnologia însăși”. Adevărul este că „tendințele de digitalizare au fost extrem de accelerate de coronavirus„, deși, așa cum a recunoscut Sir Tim Berners-Lee, creatorul World Wide Web și CTO al start-up-ului Inrupt, companiile de tehnologie se gândesc deja la următoarea pandemie

 

Sir Tim Berners-Lee a propus în acest sens „să ne gândim deja la perioada post-COVID, colaborând eficient pentru a face față următoarei pandemii, de exemplu aplicând tehnologie pentru a aduna datele medicale ale fiecărui individ într-un singur punct. Aceasta criza ne oferă posibilitatea de a genera noi aplicații care să instruiască oamenii să facă față unor situații noi, precum cele pe care le trăim”. Și, așa cum a subliniat John Bruce, cofondator și CEO al Inrupt, „este o oportunitate de a crea o diferențiere semnificativă”. 

Pentru Sir Tim Berners-Lee, creator al World Wide Web. „această criză ne oferă oportunitatea de a genera noi aplicații care instruiesc oamenii să facă față la situații noi”.

 

În acest sens, Kai-Fu Lee a prezis că „aplicarea inteligenței artificiale în companiile tradiționale va conduce dezvoltarea acestora în următorii ani. Coronavirusul a servit ca un accelerator al soluțiilor digitalizate și al tehnologiei contactless, în care s-a efectuat o mare parte a activității instrumentale pentru a reduce răspândirea virusului, deși continuă să fie o provocare în Europa, unde creșterea infecțiilor continuă. 

 

Pentru Simon Segars, CEO al ARM, cea mai mare companie de IP cu semiconductori din Regatul Unit, „există o mare oportunitate în colaborarea între companii pentru utilizarea datelor, de exemplu, deoarece există mult de lucru”. 

 

Tehnologia deschisă

CTO-ul FacebookMike Schroepfer, a fost, de asemenea, în favoarea „tehnolgiei deschise pentru a spori colaborarea, deoarece trebuie să oferi soluții globale la problemele globale, astfel încât întreaga industrie să se poata deplasa mai repede. Facebook vrea să contribuie la acest lucru cu aplicații deschise de inteligență artificială pentru toată lumea, deoarece este un model win-win„. 

Facebook detectează 94,5% din conținutul fraudulos cu inteligența artificială, după cum a dezvăluit directorul dw Tehnologie, Mike Schroepfer.

 

De fapt, Facebook folosește tehnologia pentru a elimina conținutul fals: „94,5% din conținutul fraudulos este detectat cu sisteme de inteligență artificială, unde am făcut progrese mari în câțiva ani, deși nu am ajuns încă acolo unde vrem să fim. Aceste instrumente sunt esențiale pentru a localiza acel conținut, chiar și în fotografii și videoclipuri„. 

 

Soluții globale la problemele globale

Gillian Trans, președintele Booking.com, a fost de acord ca cu Schroepfer în apărarea a „soluții globale la probleme globale”. Astfel, ea a subliniat că „leadershipul femenin se confruntă cu o dezvoltare mai rapidă chiar și decât cea tehnologică, deși provocările sunt încă acolo și trebuie să le înfruntăm, pentru a le privi de la margine nu mai este suficient. Există mult de lucru. La Booking o facem intern, dar și extern, încurajând femeile să studieze STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, acronomul în limba engleză). Pentru că nu este o problemă doar pentru femei, ci pentru toată lumea și trebuie să ne implicăm toți„. 

„Leadershipul feminin trezește o dezvoltare mai rapidă chiar și decât cel tehnologic, dar rămân multe de făcut”, așa cum a recunoscut Gillian Trans, președinte Booking.com.

 

O altă problemă globală cu care se confruntă omenirea este schimbările climatice, pe care Jevan Nagarajah, cofondator și CEO al start-up-ului specializat în mâncare artificială Better Dairy o consideră „o oportunitate de investiție. Se întâmplă deja pentru că odată cu pandemia s-au trezit oamenii”. Cu toate acestea, după cum a subliniat Douglas Johnson-Poensgen, CEO al Circulor, companie care facilitează trasabilitatea surselor responsabile de resurse de-a lungul lanțului de aprovizionare, nu suntem încă la „viteza necesară pentru a face față schimbărilor și a o face scalabilă. Trebuie să prindem valul pentru că totul este încă prea lent„. 

 

În cele din urmă, tehnologia este chemată să joace un rol critic în valorificrea resurselor Africii și deblocarea potențialului acestora. Așa crede Makaziwe Mandela, președintele Casei Mandela și fiica liderului sud-african, care îl consideră un „game changer în Africa. De fapt, ei lucrează deja cu mari companii de tehnologie precum Google pentru a debloca acest potențial”. 

 

Dar, așa cum a adăugat el, „este necesar să sprijinim antreprenorii deoarece oportunitatea este acolo, dar guvernele trebuie să-i spijine. În Rwanda și Kenya, de exemplu, relația cu start-up-urile se îmbunătățește. Ar trebui să sărbătorim diferențele noastre, diversitatea noastră, deoarece aceste diferențe contează. Împărtășirea acestora cu dialogul va crea o organizație mai bună, o societate mai bună și o lume mai bună. Trebuie să învățăm să-l apreciem pe celălalt”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.