Shadow

Pololikashvili: „Europa a devenit o destinație periculoasă”

Într-un interviu acordat pentru ziarul spaniol „El Confidencial„, care îl numește pe Zurab Pololishkavili „liderul mondial al turismului”, secretarul general al UNWTO spune că Europa a devenit o destinație periculoasă, deoarece Ucraina se află „în inima Europei” și consideră că situația poate „deveni mai gravă și mult mai dificilă” decât în cazul COVID. 

 

Pololikashvili crede că războiul va afecta serios turismul: „Dar războiul va afecta turiștii pentru că oamenilor le este frică să-și părăsească țara. Nu știu când se vor închide conexiunile, dacă se vor putea întoarce acasa. Este mai mult sau mai puțin la fel ca în perioada covid, când oamenii nu au vrut să călătorească pentru că nu știa cum se va termina călătoria lor. În fiecare zi, situația se schimbă. Acum suntem în aceeași situație. Este foarte greu în această situație să spui cum vedem viitorul turismului”. 

 

El crede că Europa a devenit o destinație „periculoasă”: „În timpul pandemiei, am văzut cum turismul și-a revenit mai întăi în Europa, pentru că, deși regiunea a avut destul de multe restricții, cu infrastructura ei de sănătate și infrastructura ei în general a avut oportunitatea de a găzdui acele prime călătorii și am văzut, în număr, că turismul își revine. Dar acum a devenit o destinație periculoasă, pentru că Ucraina este în inima Europei. Turiștii acum nu caută aventuri, vor locuri de odihnă, și locuri sigure. În plus, nu trebuie să uităm că între 5 și 7% dintre turiștii din Europa sunt ruși, iar asta se va schimba foarte mult”. 

 

Mai grav decât cu COVID

Anul acesta, asigură el, va fi, „un an dificil„: „Pe regiuni, China va rămâne închisă. Cred că Statele Unite vor fi din nou o piață importantă pentru Europa. Rusia știm deja cum este. Iar Japonia și Coreea cred că, datorită caracterului și mentalității lor, nu se vor deschide într-o singură zi. De aceea cred că anul acesta va fi din nou dificil, ca anul trecut. Și, în plus, nu știm ce se va întâmpla mâine, cum va evolua acest război sau cum va afecta relațiile bilaterale. 

 

Secretarul general al UNWTO prezice că războiul va afecta „mai întâi mobilitatea și apoi mentalitatea„: „Când m-au întrebat pe vremea covidului cum văd viitorul. am spus că este imposibil de prezis ce se va întâmpla mâine. Nimeni nu credea că ne vor închide în casă și am petrecut două luni închiși. Acum e mult mai complicat pentru că nimeni nu știe ce se va întâmpla cu această situație. Ar putea deveni mai gravă și mult mai dificilă. Noi suntem abia în a doua săptămână de război. În fiecare zi, mai multe restricții, mai multe sancțiuni. Asta va afecta sectorul. Mai întâi în mobilitate și apoi în mentalitate”. 

 

Cele mai recente știri despre UNWTO:

UNWTO inițiază pașii pentru suspendarea Rusiei ca stat membru

Pololishkavili vrea să suspende calitatea de membru UNWTO a Rusiei

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.