Shadow

TUI rupe cu TUI Russia și interzice utilizarea brandului său

Ruptura grupului TUI cu Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei este completă. Cel mai mare operator de turism din lume nici măcar nu vrea ca brandul său să fie asociat cu țara. Ultimul pas al acestuia a fost rezilierea acordului de licență comercială cu TUI Russia, care va trebui să înceteze să mai folosească brandul TUI, potrivit grupului de turism într-un comunicat. 

 

Gigantul de turism își amintește că TUI Russia nu este o companie din grupul TUI, lucrul pe care îl lămurise deja pe 28 februarie când a anunțat că nu are operatori în țară, iar ultimele acțiuni ale TUI Russia au fost vândute către Hanover Group în 2021. 

Logo TUI Russia & CIS.

 

Acordul de licență existent i-a permis companiei ruse, care a operat sub numele TUI Russia & CIS (Comunitatea Statelor Independente) să utilizeze brandul TUI în mai multe țări, printre care Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan și Uzbekistan, dar acest acord a fost reziliat de către TUI AG. 

 

„TUI condamnă atacul și războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Poziția noastră este clară. Brandul TUI nu trebuie să mai fie folosit de TUI Russia pentru afacerile sale sau să fie prezente în companie”, a declarat CEO-ul grupului Fritz Joussen

 

Rezilierea acestui contract vine la o săptămână după ce TUI a anunțat plecarea din companie a principalului său acționar, Alexei Mordashov, și de un membru al consiliului său de administrație, Vladimir Lukin, ca urmare a invaziei Ucrainei de către trupele rusești din 24 februarie.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.