Shadow

Plângere colectivă împotriva unei companii de croazieră pentru contagii cu COVID

O firmă de avocatură australiană a inițiat un proces de acțiune colectivă la Curtea Federală din Australia împotriva unei companii de croazieră care a avut peste 700 de infectați cu COVID-19 pe una dintre navele sale și aproximativ douăzeci de morți. 

Plângerea depusă de firma Shine Lawyer, care cuprinde sute de pasageri, consideră că operatorii navei de croazieră Ruby Princess – Carnival și Princess Cruise Lines– au violat legile consumatorilor acționând într-un mod înșelator și neglijent.

„Proprietarii și operatorii au fost conștienți de riscul ca pasagerii să poată contracta coronavirusul înainte de plecarea croazierei și nu au reușit să ia măsuri pentru a se asigura că sunt siguri și protejați”, a declarat avocatul responsabil de declarație într-un comunicat procesul de acțiune colectivă, Vicky Antzoulatos.

„Oamenii la bordul navei au avut încredere în Carnival, dar nu au fost informați despre riscul coronavirusului, iar unii au plătit prețul final pentru acesta (…) au murit peste 20 de persoane, multe sunt încă grav bolnave, în timp ce altele luptă zilnic cu durerea de a fi pierdut o persoană iubită sau cu necesitatea de a avea grijă de o rudă foarte bolnavă”, a declarat firma de avocatură într-un comunicat.

Pe 19 martie, nava de croazieră Ruby Princess a aterizat în orașul australian Sydney, cu peste 700 de infecții COVID-19 și 20 dintre ele au murit.

Autoritățile australiene anchetează și Ruby Princess, considerată una dintre principalele focare ale pandemiei din țara ei, pentru presupusa încălcare a reglementărilor de securitate, permițând aterizarea a aproximativ 2.700 de pasageri, în ciuda faptului că unii dintre ei au avut simptome ca cele ale coronavirusului. 

În Statele Unite, familia Chung Chen, care a murit de COVID-19 după ce a călătorit pe Ruby Princess, care a plecat din Sydney la 8 martie, a intentat un proces civil separat împotriva operatorilor pentru presupusa neglijentă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.