Shadow

Investiții hoteliere pe timp de pandemie: Balvanyos Resort & SPA a investit 350.000 euro în renovarea camerelor

Comunicat de presă

În perioada pandemiei, complexul hotelier de 4 stele Balvanyos Resort & SPA a investit peste 350.000 de euro în renovarea hotelului, în confortul și design-ul camerelor. Astfel, turiștii care vor să petreacă un sejur în inima naturii, au la dispoziție 102 camere complet renovate la cele mai înalte standarde. Conducerea hotelui a profitat în mod util de perioada izolării, pentru a-și renova unitatea de cazare și a oferi o experiență de vacanță de neuitat.

Complexul Balvanyos Resort & SPA a investit 350.000 euro în ...

Investiție de 350.000 euro în confortul și designul camerelor

Lucrările de renovare au fost începute în luna martie, odată cu declararea stării de urgență și au durat aproximativ 2 luni. Toate cele peste 100 de camere ale Balvanyos Resort & SPA au fost complet renovate, păstrându-se conceptul întregului hotel de resort în inima naturii, cu accente de lemn natur și elemente tradiționale din inima Transilvaniei.

Investiția s-a ridicat la aproape 3500 euro pentru fiecare cameră și a inclus schimbarea anumitor piese de mobilier, înlocuirea sistemelor de iluminat, dar și dotarea camerelor cu facilități moderne precum aparate Nespresso cu cafea gratuită și draperii blackout. Designul camerelor a fost completat cu obiecte decorative noi, inspirate de tradițiile Transilvaniei și de cadrul natural în care este situat resortul. În același timp s-au ridicat standardele de curățenie și igienă în camere, în spiritul noilor reglementări de pandemie. S-a investit în nebulizatoare și lămpi UV pentru fertilizarea și dezinfectarea camerelor.

„Deși este o perioadă extrem de dificilă pentru industria turismului la nivel mondial, am ales să identificăm și posibile oportunități în toată această serie de incertitudini. Prima oportunitate a fost aceea de a investi în confortul camerelor pentru a le oferi oaspeților noștri motive suplimentare să ne viziteze vara aceasta. Am investit în design-ul camerelor cu accente de artă inspirată de tradițiile românești, am investit în piese noi de mobilier și în confortul sporit al oaspeților noștri. Am folosit într-un mod cât mai eficient cele două luni de lockdown, astfel că la redeschidere am fost pregătiți să întâmpinăm oaspeții noștri cu câteva surprize plăcute și un resort la standarde ridicate.” a declarat Lorand Szarvadi, proprietar Balvanyos Resort & SPA.

Amenajarea interioară poartă amprenta specialiștilor de la studioul de design Skaa Architects din București. Aceștia s-au ocupat și de amenajarea restaurantului Fork din cadrul hotelului, printre puținele restaurante de fine dining situate în incinta unui complex hotelier, dar și de design-ul restaurantului Gastrolab din București, care aparține proprietarilor complexului hotelier de 4 stele.

 

Pariu câștigător: grad mediu de ocupare de 75% în luna iulie

Răspunsul turiștilor a venit prompt și s-a revăzut în gradul de ocupare al resortului. Dacă în anii trecuți, în plin sezon de vară gradul de ocupare depășea frecvent 85% și în weekenduri se apropia de ocupare totală, anul acesta gradul mediu de ocupare este de aproximativ 75% pentru luna iulie, însă se află într-o tendința de creștere și normalizare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.