Shadow

Piața germană: în ce măsură și-a pierdut teama de COVID?

După doi ani de pauza și restricții de călătorie din cauza pandemiei, dorința de vacanță pe piață germană a făcut ca mulți dintre acești să nu fie dispuși să-și sacrifice din nou escapadele: unul din patru germani este clar că vor călători chiar și cu o infecție cu COVID, conform unui sondaj realizat de institutul Yougov pentru portalul de călătorii Urlaubsguru. 

Astfel, o parte dintre germani au trecut de la renunțarea voluntară la a-și face bagajele în ultimii doi ani din cauza coronavirusului, la a fi dispuși să călătorească infectați, potrivit sondajului cules de Fvw.

La întrebarea dacă odată sosită data concediului ar fi dispuși să călătorească cu o infecție de COVID, 69% dintre cei chestionați au spus că nu ar face față de 25% care au fost dispuși și 6% care au refuzat.

O analiză mai aprofundată arată că bărbații sunt mai dispuși să călătorească infectați decât femeile (cu 12% mai mulți dintre cei chestionați). În plus, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (43%) sunt mai deschise să se întâlnească cu coronavirus decât persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani sau mai mult de 24%.

Atrag și mai mult atenția răspunsurile oferite de grupurile de studenți: mai mult de jumătate (57% dintre respondenți) sunt clar că nu ar renunța la vacanțe în ciuda virusului și doar 39% au spus că ar exlude călătoriile.

Numărul de copii este, de asemenea, un factor decisiv atunci când se decide: în mod curios, familiile cu copii sunt mai dispuse să călătorească cu o infecție decât cele fără (cu 28% mai mult).

Mai multe despre piața germană

Ce fac germanii să călătorească în această iarnă?

Germania se pregătește pentru economisirea energiei: cum va afecta călătoriile?

Germanii caută și călătorii de business durabile

Operatorii de turism germani își asumă o escaladare a prețurilor până vara viitoare

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.